IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа бъдещите си SUV и кросоувъри

Тези три модела ще станат серийни през следващите няколко години (ВИДЕО)

Toyota вярва в електрическите превозни средства. Въпреки многократно изразявания скептицизъм относно преминаването към изцяло акумулаторни автомобили, японският гигант също движи в тази посока.



Доказателство за това са трите концептуални модела на SUV и кросоувъри, представени на тазгодишното издание на Kenshiki Forum - ежегодно събитие, организирано от Toyota и посветено на мобилността на бъдещето.

Трите модела се казват Toyota Sport Crossover, Urban SUV и FT-3e, като засега са само концепции, но съвсем скоро - през следващите няколко години, ще станат серийни. Засега няма конкретна техническа информация, но се очаква стилът им да бъде запазен.

Toyota Sport Crossover


Toyota показа бъдещите си SUV и кросоувъри


Този модел вече беше видян на автомобилното изложение в Шанхай. Това е кросоувър-купе с елегантни и спортни линии и със 100% електрическо задвижване. Той е разработен от съвместното предприятие BYD Toyota EV Technology, създадено с китайския гигант, специализиран в създаването на електрически превозни средства.

Засега е известно, че серийната Toyota Sport Crossover ще се появи през 2025 г., докато размерите и техническите спецификации предстои да бъдат обявени.

Toyota Urban SUV


Toyota показа бъдещите си SUV и кросоувъри


С дължина от 4,3 метра, ширина от 1,82 метра и височина от 1,62 метра, Toyota Urban SUV е модел, готов да навлезе в C-сегмента, където в момента са позиционирани автомобила като Peugeot 2008, smart #1 и MG4. Той е с изцяло електрическо задвижване, като има мускулести и събрани форми, с преден край, пресечен от тънка светлинна линия.

Производствената версия ще пристигне по-късно през 2024 г., а информация за пробег, мощност и други технически данни ще станат известни в началото на следващата година.

Toyota FT-3e


Toyota показа бъдещите си SUV и кросоувъри


Друга концепция, която вече беше видяна, този път на автомобилното изложение в Токио, Toyota FT-3e е отчасти вдъхновена от bZ4X, но има и собствени дизайнерски елементи, както и значително увеличени размери. Дължината, широчината и височината са съответно 4,86, 1,95 и 1,59 метра.

Базиран на нова платформа, посветена на моделите, задвижвани от батерии, японският електрически SUV все още няма ясно обявено бъдеще. За него се твърди, но само неофициално, че ще бъде една от иновациите, които Toyota възнамерява да лансира в Европа през следващите години.


Още снимки на трите бъдещи модела на Toyota - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Мити4ен,Тесла колко години държа само на концепция Семи, Кибергрозника, Роудстър?Смешна компания с 4 модела,от които 2 вървежни.
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    "Toyota вярва в електрическите превозни средства. " Това изречение само по себе си би било новина, ако не беше поредният Грийн уошинг. Поредната PR кампания на обявената от green peace за най-неекологичния автомобилен производител -Тойота. Самият факт, че представят само концепции и говорят празни приказки е достатъчен, за да се види колко са сериозни намеренията им. Поне са една стъпка пред руснаците, които показват само картинки.