IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на VW призна: „Не сме конкурентноспособни"

Томас Шефер предприема сериозни мерки, в това число и съкращения на работници

Съкращения на работни места са планирани в марката Volkswagen, тъй като нейният шеф - Томас Шефер, призна, че германският производител изостава от конкурентите си на пазара.


Volkswagen


„С много от нашите вече съществуващи структури, процеси и високи разходи, ние вече не сме конкурентоспособни като марката Volkswagen“, каза шефът на марката Volkswagen Томас Шефер на среща на персонала в понеделник, според доклад на Reuters.

Volkswagen Group започва програма за спестявания на стойност 10 милиарда евро, която в момента преговаря със своя работнически съвет, а според съобщенията мениджърите казаха на персонала тази седмица, че съкращенията ще включват съкращения на персонала.

Volkswagen по-рано заяви, че иска да се възползва от „демографската крива“, за да свие работната си сила и че няма да съкращава работни места до 2029 г. На срещата със служителите е присъствал и Гунар Килиан, който отговаря за човешките ресурси в компанията. Той е обявил, че е възможно намаляване на броя на служителите, ако някои от тях се съгласят на частично или ранно пенсиониране. 

„По-голяма част от предвидените спестявани няма да бъдат взети от заплати, а от други разходни пера. Трябва обаче най-накрая да бъдем достатъчно смели и достатъчно честни, за да изхвърлим неща, които се дублират вътрешно или са просто баласт, който ни пречи“, категоричен е Килиан.
 

 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Тесла планира да удвои капацитета на съоръжението в Грюнхайде до 1 млн. автомобила годишно, но не е предоставял актуална информация за това колко коли произвежда там от март насам. Пролетният производствен темп може да гарантира до 250 хил. коли годишно.Tesla също така информира работниците в петък, че целият персонал ще получи 4% увеличение на заплатите от ноември нататък, като за производствените работници са предвидени допълнителни 2500 евро на година от февруари 2024 г., равняващо се на 18%
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Най кой му пука за VW? Тойота вече пусна в продажба обновеният Land Cruiser 70 series. Вече се предлага и с новият 2.8 литров дизел който слагат и на Hilux.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Който купува вече нова кола, особено електромобил рискува да удари джакпота под формата на 70% обезценяване след изтичане на лизинга, като цяло това са или престъпници или фирми или хора с много излишни пари.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 5 месеца )
    Целият ФВ се крепеше на технологията наречена Дизел логично с нейният край и тия утичат в канала затова и Пиех се самоуби 2019-та с хапче с циянкалйи като Гьоринг 45-та.Клиентите преди прехвърлили се на дизел от бензин се върнаха обратно при бензиновите хибриди.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 5 месеца )
    Баш дългоносковците са им криви на ФВ, че са се набълбукали с една камара марки под една шапка, но същевременно навсякъде из портфолието им цените са "олеле, майко". Някога може и да са били нещо повече от другите, но това "някога" е останало някъде далеч, далеч в миналото. Сега са просто една от многото автомобилни фирми и не мисля, че се отличават с нещо особено, но те продължават да се опитват да включват такса "джърман енджинийринг" към цените на всичко от групата ВАГ. Май ще е до време.
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Ха ха ( преди 5 месеца )
    Слава Украiна,а?
  • #1
    18 rate up comment 9 rate down comment
    фтс ( преди 5 месеца )
    Планът на *** в САЩ да съсипят Германия се развива според очакванията.