IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault подготвя 7 нови електрически автомобила наведнъж

Моделите са разработка на подразделението Ampere и ще бъдат готови до 2031 година (ВИДЕО)

Подразделението за разработка на електрически превозни средства и софтуер на френския автомобилен производител Ampere публикува нови подробности за своите планове. Ampere планира да пусне седем електрически модела Renault, включително два модела от следващо поколение, като всичко това ще стане до 2031 година. Като част от плана Renaulution, Ampere стана автономна организация от 1 ноември в съответствие с ролята си в укрепването на стратегията за електрификация на Renault Group.


Renault


Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, каза: „Ampere е амбициозен, интегриран и структуриран отговор на европейската индустрия на предизвикателствата, идващи от Изтока и Запада.“

Първият от новото поколение електрически автомобили на Renault беше Megane E-Tech, който дебютира през 2022 г. Лука де Мео призна, че компактният кросоувър е нещо като нишов продукт поради хечбек силуета и високата цена, въпреки че е довел нови клиенти на марката. Семейството Renault Scenic E-Tech ще последва Megane в началото на 2024 г.



След това се очаква Renault 5, което ще дебютира през февруари 2024 г. в Женева. Тази кола ще има пробег от 400 км и ще бъде оборудвана с изкуствен интелект. Renault 4 ще се появи през 2025 г. под формата на компактен кросоувър.

Renault също обяви още две електрически превозни средства, които ще дебютират съответно през 2027 и 2028 г. Те ще бъдат наследници на Megane E-Tech и Scenic E-Tech и обещават значително намаление на разходите в сравнение със съществуващите модели.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ела ( преди 5 месеца )
    Пълна трагедия са
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пешо електриката ( преди 5 месеца )
    Значи ше имам 7-пъти повече работа! Направо джакпот!!
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 1 ама така се намалява цената а ти избираш дали това лай..но ще ядеш или друго на двойна цена от немския автопром който е въздух под налягане.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Работата е че правят прогнози за достъпни цени и ала бала въз основа на продажби които не вярвам да постигнат
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Дежавю ( преди 5 месеца )
    Хм, това с отделянето на електриките или софтуера в отделно звено или направо фирма ми се струва познато отнякъде... Абе, как върви електрификацията при Форд и ФВ тия дни? Но, при Рено това ще проработи, сигурен съм. Вероятно 7 нови СУВоподобни ел. евтомолила с еднакви батерии и софтуер. Нещо като Форнети да обяват 7 нови вида бутербанички, т.е. все едно и също лaй...нo.