fallback

Екологията уби още една легенда

След 72 години, Stellantis слага точка на двигателя Hemi V8

Гигантът Stellantis няма повече да предлага легендарния Hemi V-8 двигател в своите модели. Решението е част от политиката на компанията за намаляване на парниковите емисии. Следващото поколение на пикапа Ram ще предлага само шестцилиндрови мотори, нова плъг-ин хибридна версия, наречена Ramcharger, и чисто електрическия Ram REV. Stellantis няма друг избор, защото в момента емисиите на гамата й чувствително надхвърлят стандартите в САЩ и компанията плаща сериозни глоби.      В Stellantis явно не са сигурни как ще бъде приет чисто електрическият Ram REV, защото сега обявиха, че ще предложат и плъг-ин хибрид като негова алтернатива        Hemi V8 ще оцелее още поне две години в тежкотоварните версии на пикапите Ram, но след това ще отпадне и от тази гама. При лекотоварните на негово място ще се монтира трилитров шестцилиндров редови двигател от серията Hurricane, включително неговата върхова версия с 540 коня мощност. Като по-евтино предложение се запазва и старият 3.6-литров V6.       Класически Hemi двигател от 50-те години  

Легендата Hemi се роди през 1951, когато Chrysler представи иновативен бензинов двигател с полусферична горивна камера (оттам и името: hemispherical - полусферичен). Актуалната трета генерация на двигателя се появи през 2003 година и се монтира в пикапите Ram, Dodge Durango, Challenger и Charger, в Jeep Grand Cherokee и Wagoneer, и в още няколко модела на компанията Chrysler, част от Stellantis.        

 

fallback
  • #32
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Какво се опита да кажеш? Май започна сам да си говориш със себе си, но не си се усетил че редакторът е отрязал половината от 29-то мнение и не знаем какво си писал в него, но ти сам си го коментираш#30До 29 ( преди 35 секунди )Кой ти каза, че е вносител на зарядни или това е поредната ти лъжа?Сигнализирай за неуместен коментар#29До 26 ( преди 1 минута )А ми точно щото е евтино ще е и масово.Скъпитр неща не са масови Бентли не е масово точно защото е скъпо
  • #31
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    До 28. Колко пъти да ти се обяснява че екологията не означава въобще да не ходиш по голяма нужда, а да не ходиш по голяма нужда върху масата за хранене или дори и в гащите. Има известна разлика Но трябва да си на съответното интелектуално ниво за да го разбереш. Обикновено човекът започва да го схваща след втората година и съответното възпитание. И ти ще го схванеш не се притеснявай, има време.
  • #30
    До 29 ( преди 11 месеца )
    Кой ти каза, че е вносител на зарядни или това е поредната ти лъжа?
  • #29
    До 26 ( преди 11 месеца )
    А ми точно щото е евтино ще е и масово.Скъпитр неща не са масови Бентли не е масово точно защото е скъпо
  • #28
    Реално ( преди 11 месеца )
    След време по Биология: "Някога пpиматите са наричали аеробното дишане на живите организми "екология" и екологията за тях е била мръcна дума..." и дечицата: уааау какви маймyни!
  • #27
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Смешен, аз не споря с речника а го ползвам за да покажа на психопата какво е имал предвид човека в първото мнение и няма нужда да пишеш с хиляда различни Ника за да си оправдаеш грешката. Ама пиши си, форумът има нужда и от шутове като тебе на които да се смеем и да има какво да пишем докато шофираме и висим по светофарите. Иначе ще е скучно.
  • #26
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Факт ( преди 1 минута )Ако имаше водород това нямаше да се случи...Ти все още ли не си разбрал че водородът е най-разпространеното вещество във вселената? Просто е нерантабилно на всеки 300 автомобила да се изгражда зарядна станция за водород за 2 милиона долара, защото за София например трябва да бъдат изградени 3333 зарядни станции за 1 милион автомобила, за които няма да има място, за изграждане. Много по-лесно и евтино е да се изградят 1 милион зарядни за електромобили.
  • #25
    Смех ( преди 11 месеца )
    Митбъстера гледам че вече и с тълковния речник спори ракетен инженер полиглот лингвист и най важното просто обикновен тъ пак
  • #24
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Просто като им отговаряте не влагайте никакви емоции към обидите които ще ви отправят и си представяте че разговаряте с 2-3 дете, което ви се плези, нарича ви бебе или хлапе и се дръжте по същия начин - за забавление и с насмешка и шеги на всяка "обида". Като гледам и интелектуално трябва да се държим по същия начин и да не се опитваме да им обясняваме всякакви сложни думички като например значението на думата "като" защото още не са дозрели за да я разберат! Или поне на такива се правят!
  • #23
    Факт ( преди 11 месеца )
    Ако имаше водород това нямаше да се случи
fallback
Последни