IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Plymouth Hemi Cuda - купен за 500 долара, сега се продава за 2,2 млн.

В продължение на 3 десетилетия колата е била музеен експонат

Този автомобил наистина е уникат! Най-първият Plymouth Hemi Cuda от 1970 г. е пуснат за продажба. Не е просто един от първите на фабричната линия. С този екземпляр започва историята на водела.


Plymouth Hemi Cuda

Plymouth Hemi Cuda

Продавачът го е придобил с колата само за 500 долара през юни 1983 г. и сега я продава на астрономическата цена от 2,2 милиона. Първоначално Гари Додан се опитва да пласира колата на търг срещу 3,2 милиона долара, но не успява. Наддаването сега започва от 2 милиона долара, което все още е огромна сума.

Cuda е изключително важна сред колекционерите на muscle-cars. Въпреки това, че е първият Hemi Cuda, той също има някои опции. Този първи екземпляр е боядисан в алпийско бяло с черен интериор, както и със специален оборотомер, премиум тапицерия и 4-степенна ръчна скоростна кутия.


Plymouth Hemi Cuda

Plymouth Hemi Cuda

Ясно е, че най-първият винаги ще е уникален. Но освен това този автомобил има отлично задвижване. Той е бил пребоядисан веднъж до оригиналния си цвят, но официално не е „нереставриран“. Пробегът на колата е 28 606 км, като се намира в музея NATMUS в Обърн, Индиана от 1983 г.


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "...но официално не е нереставрирана..." Тази тафталогия Гугъл ли я преведе така? Щото не се разбира аджеба реставрирана ли е или не...официално де. И верно че цената на тази кола не е 500 долара нова. То ест пак не става никак ясно тоя бъдещ милионер кой поред собственик се явява. А тия неща неясни неща са едни от най важните за да се оцени един такъв уникат.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Танко ( преди 9 месеца )
    До #3.CUDA е умалително име.Официалното е BARRACUDA.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Като нова е била $3,200, около 32000 сега. Средният доход на семейство в Америка тогава е бил $8-9000. Тази може и да е купена 80те за $500, на други места го пише същото.Друг е въпросът тогава, а и сега какво може да се купи с половин годишен доход у нас
  • #3
    2 rate up comment 5 rate down comment
    dgretyrweyeyery ( преди 9 месеца )
    Cuda понеже има Nvidia Cuda изчислителни ядра...
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Не струвала 500 проверете ,че няма как от магазина да е струвала 500$ това са глупости!
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Хората какви коли са си купували за 500 долара а ние тука Вартбург де лукс и Лада за която чакаш 10 години.А сега Дакия за 40 бона 3 цилиндъра 0.9литра