IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прекарал 44 години в гараж VW Beetle отива на търг

Намиращата се идеално състояние кола има пробег от само 3,2 км

След като прекара четири десетилетия в гараж класически Volkswagen Beetle ще бъде продаден на търг. Колата е открита в Уест Милдландс, като тя е имала само един собственик, който обаче наскоро е починал.


VW Beetle Karmann Cabriolet


През цялото време автомобилът е бил покрит за допълнителна защита, като не е каран изобщо – пробегът е само 2 мили (3,2 километра). Екземплярът е много рядък - 303LS Beetle Karmann Cabriolet от 1979 г., който е боядисан в „бразилско кафяво".Смята се, че това е един от последните екземпляри, излязъл от завода с десен волан.

Невероятната кола ще отиде на есенната разпродажба Classic Car Auctions (CCA) на 30 септември. Организаторите на търга твърдят, че намереният в гараж автомобил е „ограмна изненада“ дори за самите тях, като наддаването за колата ще започне от 10 000 британски лири.


VW Beetle Karmann Cabriolet


Защото машината е била държана заключена толкова дълго, остава загадка и за семейството на собственика й. Твърди се, че е бил търговец на автомобили. Този Beetle първоначално е бил доставен от JEM Volkswagen от Уолсол като един от последните кабриолети на Karman във Великобритания, като кафята боя е съчетана с подобна със специален цвят Oatmeal, който е използан и покрива.

Един поглед в задния двигателен отсек и 1,6-литровият боксер двигател показва перфектно работно състояние. Колата буквално е била на склад през целия си живот.


VW Beetle Karmann Cabriolet


В Уест Мидландс явно могат да се намерят много ценни находки. Горе долу по същото време много рядко Porsche 911 е открито в двор наблизо. То ще представлява значителен интерес за колекционерите въпреки факта, че има нужда от доста работа, преди да бъде върнат на пътя.

Това 911T е само на 74 000 км, като е от по-ранната A-Series с 2,0-литров двигател и скоростна кутия Sportomatic. Боята Bahama Yellow е съчетана с черен интериор, но състоянието на колата е много лошо. 


Porsche 911


Изглежда, че за разлика от споменатия по-рано Beetle, тя е държана навън. Предполага се, че за последно автомобилът бил шофиран преди поне 35 години. Цената му на търга ще започне от 15 000 паунда.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Областта Уест Мидландс с център Бирмингам е била център на автоиндустрията на Англия ( и все още е), не е случайно че там се откриват разни находки
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Класика ( преди 9 месеца )
    Е...,колата е измислена !!!! А съвършенството на всички автомобили е WV Костенурка 1303 LS с двигатели от 40 кс до 400 кс още през 1975 година!!!!!!!!!!!!!!Всичко е друго имитация....Изключваме Голф 1 и 2... Опел Кадет 1 и 2- капката, Опел Сенатор, Опел Адмирал, Опел Манта, Опел Омега..... Форд Гранада, Форд Капри, Форд Сиера, Форд Скорпио.... Мерцедес 123,124, . Пурата- S класа,купето на Пурата.... Рено Фуего, Рено 25,Абе всички коли до 95 година!!!! говорим за истинските коли от 35 гдо9 ...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Пешо ( преди 9 месеца )
    Измамници! Beetle Karmann Cabriolet от 1979 година все пак трябва да има мигачи върху предните калници, а предната броня изобщо не е от тази година.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Много наивен начин за създаване на ореол (висока цена) за една тенекия. По документи всичко е точно. Единствения , който може да потвърди обаче фактите е починал. Но някой наивник, който държи да пеитежава нещо уникално на изгодна цена, сам ще се навие и ще клъвне. После и да разбере че е измамен, продавача ще му каже - така я намерихме , така я предлагаме. Ние ви казахме ,че за съжаление собственика е починал и няма как да се потвърди всичко това. Точка.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Не знам кой още се вързва на такива "чудеса" Всеки има роднини приятели и познати. Не можеш да криеш 40 години кола от всички. Това е кола по дяволите, не е часовник, пръстен или кюлче злато.