IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Nissan GT-R е на 21 години, но струва колкото пет чисто нови

Удивителният Skyline е истинска "капсула на времето", с едва 380 км пробег

В Япония беше открит идеално запазен Nissan Skyline GT-R от 2002 година. По информация на Carscoops, култовият спортен автомобил е изминал само 380 км. Този Nissan Skyline GT-R34 почти не е каран и е стоял през повечето време в гараж.
  
  
Nissan GT-R
   
  
Колата е идеално запазена - истинска капсула на времето. Каросерията ѝ е в отлично състояние, а в салона дори са запазени найлоновите калъфи на задните седалки. Още повече, че аАвтомобилът принадлежи към рядката лимитирана серия Nissan Skyline GT-R M-Spec - такива купета са сглобени само 366.
   
  
Nissan GT-R
   
     
Спортната кола се различава от стандартния модел с по-твърдо окачване, активен диференциал и по-голям турбокомпресор. Освен това колата има рядък бронзов цвят. Тази кола е оборудвана с известния 2.6-литров турбо шестак RB26DETT.
  
  
Nissan GT-R
   
      
По документи той развива мощност от 280 к.с., а реално конските сили са 330. Ускорението до 100 км/ч става за 5.2 секунди, като въртящият момент се предава на колелата през шестстепенна механична скоростна кутия.
   
   
Nissan GT-R
   
       
Максималната скорост на тази капсула на времето е 250 км/ч. В момента перфектният Nissan Skyline GT-R34, който е на 21 години, но изглежда като чисто нов вече е в продажба. Спортната кола е оценена на 88,3 милиона йени (610 000 долара). За сравнение актуалният Nissan GT-R започва от 116,000 долара - над пет пъти по-евтино. 
  
    

 

 

 

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Това ще е страхотен автомобил за следващия собственик единствено и само ако вземе да се възползва от тези всички страхотни за времето си характеристики. Истинска класика. Ако и той го остави за още 50 години в гаража ще си е чиста разсипия на материали и инженерен труд! Ако ще е така собственика по-добре да си купи картина и да си я гледа, а да остави този автомобил на някой който ще изпита удоволствието за което е проектиран този автомобил!