IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge се отказва окончателно от Challenger и Charger с двигател Hemi

Американският производител спира да приема поръчки за двата модела

Американският автомобилен производител Dodge спира са приема поръчки за моделите си Challenger и Charger с Hemi двигатели в края на юли, като предвижда до края на годината окончателно да спре тяхното производство.


Dodge Challenger


„Факт е, че феновете на Dodge Challenger и Charger имат последен шанс да поръчат автомобили до края на месеца“, заяви Тим Кунискис, главен изпълнителен директор на Dodge. Той допълни, че марката променя концепцията си, като ще се фокусира върху електрифицираните muscle-cars.

В края на миналата година американската компания представи 7 лимитирани модели Last Call. Сега тя окончателно обявява край на възможността клиентите да поръчват всеки Challenger или Charger, задвижван от Hemi V8. Производството на превозни средства трябва да приключи не по-късно от 31 декември 2023 г.

Всички Charger и Challenger, моделна година, ще получат лого „Last Call“, въпреки че само 7 седем специални версии са част от официалната серия. Те включват историческия Challenger Black Ghost, King Daytona с 807 к.с. и Challenger SRT Demon 170 с мощност 1025 к.с.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Факти ( преди 9 месеца )
    Ама това не са hemi двигатели, горивните камери не са полусфери горе, щото това е отживелица, ретро. HEMI отдавна е просто търговски надпис
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 9 месеца )
    Единственото краварско нещо, което някога уважавах бяха мускулестите коли, именно заради HEMI двигателите.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Баджанака (на Хана К ( преди 9 месеца )
    До 3 бих искал да посочиш кой електрокар е по-евтин от който и да е с ДВГ? Дори и да беше вярно само *** ще си купи електрокар.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    М да ( преди 9 месеца )
    Като цяло двувратки с 1000 к.с. не са за широката публика
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    До долните ( преди 9 месеца )
    Додж Рам и тн не са баш американски производител а жабарофренска марка.ГМ що отварят нов завоф за нови двг ве8 например.Но с европидали толкоз
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 9 месеца )
    Не можеш ли да разбереш, че е ирония за това съм включил и заговор с евреи и жендъри. Разбира се, че няма общо с Брюксел но нали модерното е да се вини за всичко, че Брюксел го налагали а не логиката както си посочил..
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    До 1 ( преди 9 месеца )
    Нищо такова! Все пак това е американски производител и Европа не му е приоритет. Просто за разлика от toyota виждат накъде върви света и това че мощните автомобили с ДВГ нямат бъдеще, защото електрическите са по мощни, по-бързи и по-евтини.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тези сами си резнаха клона.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Следващите им поколения ще са изцяло електрически, пак Брюксел и световния заговор на евреи и *** са виновни сигурно :D