IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Tesla за 50 000 лева ще се прави в Германия

Илон Мъск обещал на работниците в Бранденбург сглобката на модела

Бъдещата Tesla за 50,000 лева ще се произвежда в завода на компанията в Бранденбург край Берлин, обяви каналът на на предприятието в X/Twitter, след като Илон Мъск бе на посещение там. Ако се съди по туита, Мъск е обещал това в обръщение към служителите. Няма друго официално потвърждение на информацията.
  
   
Tesla Model 2
Така си представят бъдещия Model 2 графиците на изданието Motor1
  
   

В момента фабриката край Берлин сглобява Model Y за европейския пазар. Електрическият кросоувър всъщност е най-продаваната нова кола на Стария континент от началото на годината, изпреварвайки дори бюджетната Dacia Sandero.

Бъдещата "евтина" Tesla е наричана от медиите Model 2, но всъщност Мъск не е потвърдил официално това название. Тя ще е доста по-компактна от Model 3 и ще струва 25,000 евро в базовия си вариант в Европа. Мъск обеща автомобилът да е много по-конвенционален, практичен и "красив" от другия нов модел на компанията - пикапа Cybertruck. Отвъд океана предполагаемият Model 2 ще се прави в новата Гигафабрика в Мексико.
  
   

 

 

0 от 500
  • #140
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А ето ти и трети начин за смятане. Въпрос How much does hydrogen weigh? А отговорът е:The weight of hydrogen is 0.08988 g/L or 0.08988 kg/Nm3. И оттук пак можем да сметнем че 70 000kg/Nm3 са 6291,6 кг водород. Това какво общо има с""70к куб метра на час което са 840 000кг водород само за час това стига за зареждането на близо 170 хиляди водородни коли всеки час по 10 евро на час това са 8 над 8 млн приходи всеки час при начално вложение 200к"
  • #139
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 138. Точно тук не си познал. Знам че това е целта да пишете толкова глупости и да ме обиждате. Целта е да спра да пиша като всички останали които нападате агресивно, но не сте уцелили човека. Аз мога да ти докажа по 100 различни начина гледната си точка и то с цифри факти и източници на информация и да ви задам 100 различни въпроса на които ако отговорите ще се види че грешите, а ако не отговорите, а обиждате издавате своята некомпетентност. Обикновено е второто и всички го разбират.
  • #138
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 137 ( преди 6 месеца )
    Ти си пълен гл пак и спри да пишел тука казвам ти го съвсем сериозно.Завършил си филология и не разбираш грам от технически специалности не пиши тука сериозно.Не знаеш дори какво е Нм това са кубически метри при нормалн и условия всичко съм ти сметнал не можеш да превърнеш от куб метри в кг за водород нищо не можеш щото си хуманитарист.нм3 е същото като м3 ама на 150%.А сега изчезвай
  • #137
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ами ако се научиш да смяташ, ще получиш същите данни. Ето ти един онлайн калкулатор https://airpack.nl/tools/capacity/nm3-hr-actual-m3-hr-conversion/ е вярно объркал съм малко и от 70 000 Nm3 при 700 бара се получават 108.7m3, което обаче не променя много сметката! Но това НЕ Е ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ! Няма нищо общо с това за което говорим.
  • #136
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Нещата са ясни 70 000 куб м на час митбъстера е нула по математика кръгла нула а щом по това си нула нататък е ясно.Бил нерентабилен водорода.Скоро водорода ще залее дори агромашините камиони кораби влакове самолети кой ще го използва ако е нерентабилен.Това масово негово използване ще доведе до намаляване на цената порадимизлишък от водород ел енергията ще отива за елейтролиза а не за зареждане на ел коли да караш на водород ще обезсмисли ел колите и това ся реланите цифри от Китай
  • #135
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Нещата са ясни 70 000 куб м на час митбъстера е *** по математика кръгла нула а щом по това си нула нататък е ясно.Бил нерентабилен водорода.Скоро водорода ще залее дори агромашините камиони кораби влакове самолети кой ще го използва ако е нерентабилен.Това масово негово използване ще доведе до намаляване на цената порадимизлишък от водород ел енергията ще отива за елейтролиза а не за зареждане на ел коли да караш на водород ще обезсмисли ел колите и това ся реланите цифри от Китай
  • #134
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Научете се най-накрая да си признавате грешките, особено когато сте се оакали с цифри, които съм ви карал да повтаряте със седмици за да не кажете че някой е писал с вашия Ник. Официалното ви оправдание! Все си мислех че вече си го надживял това и можеш да се държиш мъжки! Даже се обзаложих че ако ти не можеш аз ще мога с твоята баничарка да дам по нисък разход на изкачване на ПРОХОДА Шипка, ако не знаеш как да я караш. Това че ти си мислиш че прохода е наклон дълъг 300 м, си беше твой проблем!
  • #133
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Никога не съм твърдял, че разхода ще е по-голям от 15 на 100 при движение със 150 км в час. Ако някъде съм го твърдил моля да цитираш. А аз мога да цитирам как твърдите че при 15 на 100 входящата мощност при 30 км в час е 150 киловата. А изчисленията ти доказаха че при 15 на 100 и 30 км в час, до колелата достигат повече от 45 киловата. Всичко това го има черно на бяло и мога да цитирам. Отказваш ли да си ги писал тези неща? Колко излезе мощността при 30% наклон и 2 тона, които си нагласи?
  • #132
    1 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    Мистър Мъскул обърна света с хастаpa навънка, тия нашите още спорят за 140 и пикaне в бутилки... Не ви виждам да карате нещо, стоите тука на седенка, горивото ли е цифра?
  • #131
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    Хвърляш за пореден път някакви числа,без формули ,изчисления и т.н.Винаги мога да си избера подходящ наклон,да направя измерване и изчисления и да те оборя ,като един грамотен инженер.Приятна вечер тесльо.