IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще взима наказателна такса при пълно зареждане на батерията

Глобата ще бъде за тези, които зареждат батерията не до 80, а до 100 процента

Понастоящем зарядните станции Tesla Supercharger автоматично регулират лимита за зареждане на автомобила до 80 процента, за да се намалят дългите времена за зареждане на популярни места. Наскоро обаче хакер разкри нов код, който ще бъде въведен при следваща актуализация на софтуера на зарядните станции на популярната марка, който ще "наказва" водачите, зареждащи батерията си над 80 процента.


Tesla Supercharger


Водачите ще могат ръчно да настроят лимита на зареждане до 100 процента чрез сензорния екран или приложението на Tesla, ако изискват 100 процента зареждане. Новата такса ще засегне именно хората, които правят това.

Скоростите на зареждане обикновено намаляват при преминаване от 80 към 100 процента, което може да означава по-дълго време за изчакване от други чакащи на опашката за зарядно устройство. На някои пазари Tesla вече таксува на шофьорите си с такса за неактивност, ако колите им бъдат оставени на станции за зареждане, след като достигнат пълно зареждане.

Не е ясно кога ще бъдат въведени таксите за пълно зареждане на батерията, както и на кои пазари ще се случи това. Засега е почти сигурно, че Австралия ще бъде сред първите държави, където новата мярка ще бъде въведена.

0 от 500
  • #76
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "Не защото ми се свидят стотина лева за смяна на батерията, която така или иначе няма да направя защото ми е по-лесно да си сменя телефона. " - Ох коло си вааажееен, вървееежеееен ...
  • #75
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Митака ( преди 6 месеца )
    Да го нюхат - никога няма да си купа електрически автомобил!
  • #74
    0 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ще се изненадаш, но и аз съм направил невъзможното, за да си зареждам телефона до 80% през нощта до главата ми. Не защото ми се свидят стотина лева за смяна на батерията, която така или иначе няма да направя защото ми е по-лесно да си сменя телефона. Обикновено по това време е станал на 3 години. От съображения за безопасност. Може да съм оптимист за батериите, но не съм *** и им знам недостатъците, затова ги избягвам. Зарядното се самоизключва от контакта на 80-90% заряд.
  • #73
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до тресла ( преди 6 месеца )
    Ще се изненадаш, но някои производители на телефони са направили така, че да зареждаш до 80% от капацитета на батерията. Преди време бях попаднал на подобна дискусия и обяснения как да преодолееш тази защита. Уви, не се сещам за коя/кои марки телефони се отнасяше.
  • #72
    9 rate up comment 5 rate down comment
    тресла ( преди 6 месеца )
    поредната нарк**ска краварска простотия.. нали батерията е до 100 % , защо да си зареждам само до 80 ве ?! И телефона ли да си зареждам до 80 ? да ви го турне слон
  • #71
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 месеца )
    Тесларите няма нужда да ги наказват.Те са се самонаказвали още при покупката на Тесла.
  • #70
    2 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 69. Къде това? На Лукойл или на OMV?
  • #69
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Следваща стъпка - безплатното зареждане до 65%. Следваща стъпка - безплатното зареждане с максимум 100 киловата. Следваща стъпка - без безплатно зареждане
  • #68
    4 rate up comment 9 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Това да не е другото стадо? Според статистиката на Тесла, над 90% от зарядните сесии са... в къщи. Другото стадо зарежда на специални доилни апарати, наречени бензиностанции на цена на която са решили да ги издоят. На зарядните на Тесла освен наказателни такси, че бавиш останалите които чакат да зареждат(таксата от статията се начислява само ако всички колонки са заети), също така има намаления на цените и дори безплатно зареждане, когато мрежата не е натоварена, за да изместят зарежданията.
  • #67
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Пернишкия ( преди 6 месеца )
    Стадото да слуша, че лимито за непослушни е плаващ.