IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов всъдеход за армията на САЩ

Пентагонът отделя почти 700 милиона долара за разработката на тактически електрически автомобил

Министерството на отбраната на САЩ обяви отпускането на 672 милиона долара за разработване и закупуване на тактически разузнавателни машини с електрическа система за задвижване. Това съобщава Army Recognition.


военен автомобил


Пентагонът публикува заявка за разработване на прототип на електрическо разузнавателно превозно средство eLRV с възможност за закупуване на 1 485 превозни средства за 672 милиона долара. Проектът има за цел да увеличи мобилността и смъртоносността на бойните групи от пехотните бригади на американската армия по време на разузнаване.

Автомобилът трябва да бъде първото изцяло електрическо бойно превозно средство, което ще възроди електрическите превозни средства в американската армия. eLRV трябва да бъде проектиран така, че да има няколко подобрения спрямо Humvee. В изискванията е залегнало условието шест войници и тяхното оборудване да се събират в колата. Освен това eLRV трябва да бъде защитен и с увеличен полезен товар за прехвърляне на доставки или оборудване.

Основното изискване на Пентагона е да се намали акустичният и топлинен отпечатък на машината, за да стане по-трудна за откриване. Също така, бъдещата бронирана машина трябва да намали зависимостта на американската армия от гориво и смазочни материали. Благодарение на електрическия мотор колата ще има повишена стартова скорост, което е важно при бърза промяна на обстоятелствата на бойното поле.

В момента договорът предвижда създаването на прототип на разузнавателна машина. Прототипи на електрически превозни средства за военните вече са показани от GM Defense, AM General, Oshokosh Defense и други. Има и електрическа версия на бронетранспортьора Humvee.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    А ток откъде бе умнико?Ще разпъваш фотоволтаични панели и ще кажеш на врага:Чакай да си заредя техниката,после ще се бием.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Буквално онзи ден показаха този автомобил по Дискавъри. Предимствата са ясни. Няма нужда от цистерни с ГСМ. Това улеснява логистиката, а както се видя от войната в Украйна колоните с ГСМ са най-уязвими.От друга страна такова превозно средство е на практика безшумно и с никакъв топлинен отпечатък. Идеално за незабелязано придвижване. Никой не казва как все пак ще зареждат батериите и за други недостатъци.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    А ти кога ще си купиш електромобил, пропагандаторе?!!А бе я кажи честно - ти на заплата ли в този сайт да тролиш всяка тема?!Щото ако не си!Ти си егати изпаткалия тип!И съм силно притеснен каква обществено опасна проява ще извършиш когато осъзнаеш колко нещастен живот имаш, да киснеш тук и да тролиш безплатно!Ти на всеки 5 мин пускаш коментар бе!Осъзнаваш ли колко не си в ред!И какво си тръгнал да плампаш за електрички, а караш дизел!? Баа сии и изпатканяка!!!!
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "Проектът има за цел да увеличи мобилността и смъртоносността на бойните групи" - значи врагът ще умира от смях.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ето че отпадна още една опорна точка на антиелектриците. Щели да си купят електромобил, когато в армията започнат да ползват електрически автомобили.