IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов всъдеход за армията на САЩ

Пентагонът отделя почти 700 милиона долара за разработката на тактически електрически автомобил

Министерството на отбраната на САЩ обяви отпускането на 672 милиона долара за разработване и закупуване на тактически разузнавателни машини с електрическа система за задвижване. Това съобщава Army Recognition.


военен автомобил


Пентагонът публикува заявка за разработване на прототип на електрическо разузнавателно превозно средство eLRV с възможност за закупуване на 1 485 превозни средства за 672 милиона долара. Проектът има за цел да увеличи мобилността и смъртоносността на бойните групи от пехотните бригади на американската армия по време на разузнаване.

Автомобилът трябва да бъде първото изцяло електрическо бойно превозно средство, което ще възроди електрическите превозни средства в американската армия. eLRV трябва да бъде проектиран така, че да има няколко подобрения спрямо Humvee. В изискванията е залегнало условието шест войници и тяхното оборудване да се събират в колата. Освен това eLRV трябва да бъде защитен и с увеличен полезен товар за прехвърляне на доставки или оборудване.

Основното изискване на Пентагона е да се намали акустичният и топлинен отпечатък на машината, за да стане по-трудна за откриване. Също така, бъдещата бронирана машина трябва да намали зависимостта на американската армия от гориво и смазочни материали. Благодарение на електрическия мотор колата ще има повишена стартова скорост, което е важно при бърза промяна на обстоятелствата на бойното поле.

В момента договорът предвижда създаването на прототип на разузнавателна машина. Прототипи на електрически превозни средства за военните вече са показани от GM Defense, AM General, Oshokosh Defense и други. Има и електрическа версия на бронетранспортьора Humvee.


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Коментарите под тази статия доказват за пореден път, колко без мозъчни и отказващи да мислят са електрофилите. Явно всички сте нон стоп на плейстейшъните и до такава степен сте изпаднали от реалността, че няма на къде. Относно тези ядрени реактори под земята, дори на сто метра на долу да са, известно ли ти, е че има бомби които са способни да стигнат и на 200 метра под земята и там да се взривят. Трябва да смените дилърите деца, много тежки наркотици ви продават, нещо с мухозол явно.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ко речи,ко? ( преди 5 месеца )
    "ядрени микрореактори под земята с големината на 20-футов контейнер" ти на колко стотин километра от такъв микрореактор би предпочел да седиш при война?! Пренос на 20 футов микрореактор с хеликоптер към бойното поле сигурно е адски безопастно на PS4! Но в живия живот ще е маааалко по-различно! Предполагам ще предложиш да има предварителен договор между воюващите страни за ненападение на микроконтейнерите на бойното поле, че иначе бързо ще стане мазало, не мислиш ли?!
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 5 месеца )
    Хаха, момче, личи си, че си пети клас, какви сгъваеми панели, какви глупости. Като пораснеш говори с някой военен, да видиш дали не халюцинираш. Всеки военен ще се изсмее на тази глупост за електричка транспортьор.
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    РЕЗУЛТАТ: Дронове, електромагнитни оръдия (rail gun) - по-далекобойни от конвенционалните, ядрени микрореактори под земята с големината на 20-футов контейнер, произвеждащи енергия колкото цял танкер с нафта. Как ще скриеш един танкер, един петролопровод и конвои цистерни? Най-много жертви има при охрана на цистерни. Докато контейнера само един хеликоптер го носи. Стоят хамърите някъде в пустинята и се зареждат постоянно от сгъваеми панели ново поколение.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    В цялата военна история хора като вице-адмирал Takeo Kurita, генерал George S. Patton, admiral Thomas Moorer и др. говорят: губиш войната като ти свърши горивото. Май '03, операция Свобода за Ирак. Генерал James Mattis с прякора "Бясното куче" командва Първа дивизия на корпуса на морската пехота при бързото настъпление до Багдад и избухва: "Department of Defence must unleash us from the tether of fuel!" (Министерство на Отбраната, отвържете ни от връзката с горивото!)
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 5 месеца )
    Войната в Украйна показа,че и електропреносната мрежа и всяка ел. централа са лесна мишена.Само,че е много по лесно да скриеш 5 цистерни нафта в гората от колкото ВЕЦ или АЕЦ.Такава машина има предимства в мирно време или градки операции.Вече има все по силни средства за електронна борба които да изкарат такава машина от строя за секунди.САЩ все повече демонстрират,че се отказват от наземни мисии в чужбина.И електричка е супер да си джитка войската у дома.Но много други машини ще си бъдат с ДВГ
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Myth tsla plaid ( преди 5 месеца )
    Един такъв транспортьор изминава няколко стотин километра по време на патрул, с множеството уреди и електроники по него, яка климатизация, мъкнене на няколко тона броня(5.5) в зависимост от оборудването, може и половин отгоре. Каква батерия според вас трябва да има това чудовище? Чисто и просто, като електропитешки мозък, това ще са машини за командния състав, превозване на къси разстояния, повечето пъти без бронировка, демек нищо общо с това което си мислите вие деца.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Myth tsla plaid ( преди 5 месеца )
    Само да ви е ясно, че един готов Хамър, вече разработен, цялото оборудване, бронировка, електроники и въоръжение, струва няколко милиона долара. Тук обаче са отпуснати стотинки и за разработката му. Дори да има готов и избран проект, това са пари за няколко стотин такива играчки, което е смях за мащаба на армията на САЩ. Когато се движат няколко хъмвита, единия е цистерна, за да може да зарежда другите и да се придвижват на голямо разстояние, тук как ще стане според вас. Четете, не боли
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Myth tsla plaid ( преди 5 месеца )
    Всеки човек който може да мисли и има елементарно наблюдение ще се сети че тези пари са жълти стотинки за САЩ и това е поредната пропаганда в подкрепа на миксерите. Ако някой пък въобще е ходил в казармата, а митю пернишкия жичкаджия с дизелов голф не е, щеше да знае, че транспортна машина в армията трябва да има бърза мобилност, за да може да се оттегли бързо на голямо разстояние ако се наложи, а миксер с паднала батерия трудно ще го направи, защото трябва да се зарежда с часове. Съвземете се
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    А ние си поръчахме стар модел Стайкър.