IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци правят почти пълно копие на Tesla X

Hyper HT удивително много прилича на американския оригинал.

Китайската марка Hyper, част от притежаваното от GAC подразделение за електромобили Aion, представи подробно своя нов премиум електрически SUV с чифт добре познати на вид врати. Hyper HT разполага със задни пътнически врати, подобни на тези на Tesla Model X, както и панорамен стъклен покрив.


Hyper HT


Вратите имат височина на отваряне от 2,3 метра, а компанията твърди, че се нуждаят от само 34 см хоризонтално пространство, за да се отворят и следователно са идеални за тесни места за паркиране. Базовият модел разполага с електрическа 400-волтова задвижваща система и 600 км пробег, вероятно при по-мекия цикъл CLTC, със задвижващ механизъм с един двигател със задно задвижване, генериращ 180 кВт мощност и 355 Нм въртящ момент.

Всички останали модели разполагат с 800V електрическа система и 250 кВт/430 Нм заден мотор. Върховата версия 770 Gullwing Ultra High Voltage Max постига дори по-голям пробег (770 км), но е малко по-бавна до 100 км/ч (6,2 секунди срещу 5,8 секунди).


Hyper HT


Компанията не е уточнила капацитета или съставите на батерийните пакети на Hyper HT, въпреки че казва, че флагманският модел може да зареди енергия за 450 км с 10-минутно зареждане.

Hyper HT е с размери 4935 мм дължина 1920 мм широчина и 1700 мм височина при 2935 мм междуосие, което го прави около 100 мм по-къс и 80 мм по-тесен от Model X. Електрическият SUV има предно окачване с двойни носачи и независимо задно окачване с пет рамена.


Hyper HT


Всички модели имат 14,6-инчов сензорен екран за информационно-развлекателна система и звукова система с 22 високоговорителя, както и предна пътническа седалка, която може да се сгъне, за да позволи на пътника отзад да се разтегне. Предните седалки също разполагат с функции за отопление, вентилация и масаж.

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Смейте се но китайците от CATL имат най-добрите LFP батерии, първо се погледнете ние какво имаме и какво произвждаме и тогава пак пишете да се излагате.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Вярно е! Китайците имат копия на почти всичко. Но пропускаш и факта, че стоките в Китай имат 8 (не съм 100% сигурен) официални качества, на произведените стоки. Първото качество обикновено струва повече от оригинала и е по-добро. Хайде познай за българския пазар от кое качество се поръчва но на какви цени се продава? В общия случай се поръчва девето качество от 8 възможни и се продава на цената на трето качество. Оттам е подсъзнателната ти ВЯРА за китайското качество. Какво ще кажеш за iPhone?
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Алекс ( преди 6 месеца )
    Китайците имат почти пълни копия на много други истински автомобили.Ключовата дума е почти.Това е разликата между автомобил и китайски таралясник.
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Дали твърденията на най-уважаваният научен журнал в света са факти или твоите ВЯРВАНИЯ?
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Все повече пари се дават за изследвания в различните области на физиката. Друга ключова област е развитието на чиповете и изкуствения интелект.Списанието Nature, основано през 1869 г. и базирано в Лондон, се счита от мнозина за водещия и най-уважаван научен журнал в света
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    През 2022 година за първи път Китай изпревари Съединените щати като световен лидер в класацията за принос към изследователски статии, съобщи списание Nature.Агенция Xinhua съобщава, че за 2022 година Пекин е отделил рекордните 3 трилиона юана или 418 милиарда долара научноизследователска и развойна дейност. Това е 2,54% от БВП на икономическия гигант.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Защо бе пич? Толкова ли много те боли от истината, че не можеш да я понесеш? Защо В такъв случай трябва да посягаш на други хора? Няма да свършат хората които да ти казват истината в очите. Целия свят ли смяташ да изпозастреляш? Фактите са си факти и няма да изчезнат само защото не ти харесват!
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 4 ( преди 6 месеца )
    Заради такива думи просто трябва да бъдеш намерен и застрелян
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ако знаеш колко си далече от истината! В момента Китай е най-големият производител на ... инженери в света. Произвеждат едни от най-добрите батерии в света. От къде са ги копирали? Стигна се до там, стогодишните автомобилни компании да копират и купуват технологии от китайците. А китайците вече не копират, а предлагат работа на най-добрите дизайнери и инженери в света като им предлагат по-добро възнаграждение, защото разчитат на производство на огромни количества.
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Нищо ( преди 6 месеца )
    ново под слънцето. Какво ще правят обаче , когато вече няма от кого да копират? На."Поднебесната" май ще й се наложи да се върне към "древните времена"?!??!