IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не трябва да се бърза с покупката на китайска кола

Експерти посочиха 4 причини, поради които е по-добре да се изчака

Китайските автомобили продължават да навлизат на пазарите в Европа, като това се отнася предимно за електрически превозни средства, но има и много модели с конвенционално задвижване. Тези коли привличат потребителите предимно с ниската си цена, но експерти препоръчват да не се бърза с тяхната покупка.


Китайски коли


Това се отнася основно за следващите поне 3 години, тъй като именно такъв период е нужен за събиране на информация и натрупване на опит от експлоатацията на автомобили от новите марки. За това време ще може да се придобие по-ядна представа относно качеството на задвижващите агрегати и другите основни компоненти.

Автомобилите от Китай, поне тези с двигатели с вътре горене, имат и проблеми с конструкцията. Те са свързани с твърде ниското разположение на някои от компонентите, което води до некоординирана работа на двигателя и скоростната кутия.

Също така не бива да се пренебрегва и фактът, че произведените в Китай автомобили са направени от много по-тънък метал, като по този показател те значително отстъпват на превозните средства, сглобявани в Япония и Южна Корея. Качеството на боята и лаковото покритие също все още отстъпва. 

И на последно място, не бива да се пропуска факта, че в Европа китайските коли, въпреки че са сред най-евтините на пазара, са близо 2 пъти по-скъпи от аналозите си за вътрешния пазар. А на практика това са едни и същи автомобили, чиято цена явно е значително завишена.


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    РУКоделния, и сведенията ти са като името ти: само на себе си разчиташ. Виж, официалните сведения показват, че МГ продават доста добре електромобили в Европа - на нивото на Киа, Хюндай, Шкода, Дачия. Гледай си РУКоделието и не се меши в мъжките работи.
  • #14
    7 rate up comment 7 rate down comment
    ПСС ( преди 6 месеца )
    Май много ги е страх от китайците. Ужас, ужас, ужас.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Китайските са малко и правят впечатление.
  • #12
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    Ами евтиното винаги излиза скъпо. Също като премиум кола на старо. Ниската първоначална инвестиция води до много повече разходи впоследствие. А като купиш нещо зле направено и с единствена цел ниска цена - колкото и да наливаш после, то по добро няма да стане. Една сложна машина, като автомобилът, ако не е добре направена - само ядове те очакват. Но има достатъчно балъци, ще се зарибят по ниските цени, после ще ходят по сервизи, после по адвокати, после по съдилища...Адвокатите ще имат работа.
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 6 месеца )
    Като спаха толкоз време европейците , сега ще догонват китайците ! Инвазия в Европа няма да се случи , но китайския пазар ще е все по-труден за европейците ! Поне докато не направят революция в батериите , но дотогава ще страдат за загубения китайски пазар ! А за японците ..,.,, за тях нямам надежда
  • #10
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Q ( преди 6 месеца )
    В момента китайците овладяват собствения си пазар. Два пъти по-голям от Европейския. Задушат ли там европейските марки без проблем ще си вземат какъвто дял им е необходим в Европа. Въпрос на време.
  • #9
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 месеца )
    Най-големият вносител на китайски автомобили в ЕС е Тесла.
  • #8
    11 rate up comment 21 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Така е... "експертите" предупреждават щото иначе европейските брандове умират, и т'слъта и тя. BYD примерно е на доста повече от 3 години и не виждам никаква причина ако пазарувам ел да не е китайска.
  • #7
    4 rate up comment 11 rate down comment
    За китайски не знам ( преди 6 месеца )
    Но американски и английски *** не пипам
  • #6
    20 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Някои като Tesla и след 3 години не ги оправят.