IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не трябва да се бърза с покупката на китайска кола

Експерти посочиха 4 причини, поради които е по-добре да се изчака

Китайските автомобили продължават да навлизат на пазарите в Европа, като това се отнася предимно за електрически превозни средства, но има и много модели с конвенционално задвижване. Тези коли привличат потребителите предимно с ниската си цена, но експерти препоръчват да не се бърза с тяхната покупка.


Китайски коли


Това се отнася основно за следващите поне 3 години, тъй като именно такъв период е нужен за събиране на информация и натрупване на опит от експлоатацията на автомобили от новите марки. За това време ще може да се придобие по-ядна представа относно качеството на задвижващите агрегати и другите основни компоненти.

Автомобилите от Китай, поне тези с двигатели с вътре горене, имат и проблеми с конструкцията. Те са свързани с твърде ниското разположение на някои от компонентите, което води до некоординирана работа на двигателя и скоростната кутия.

Също така не бива да се пренебрегва и фактът, че произведените в Китай автомобили са направени от много по-тънък метал, като по този показател те значително отстъпват на превозните средства, сглобявани в Япония и Южна Корея. Качеството на боята и лаковото покритие също все още отстъпва. 

И на последно място, не бива да се пропуска факта, че в Европа китайските коли, въпреки че са сред най-евтините на пазара, са близо 2 пъти по-скъпи от аналозите си за вътрешния пазар. А на практика това са едни и същи автомобили, чиято цена явно е значително завишена.


0 от 500
  • #5
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Алекс ( преди 6 месеца )
    Не само да не се бърза,а старателно да се избягва покупката на китайски таралясник.Гуменки и ширпотреба от Китай-да,автомобил-категорично не.
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    Какво опипват почвате бе, ела виж представителствата на MG със месеци стоят нареди по паркингите им по над 50 автомобила и търсенето е от мижаво по мижаво!Поне тук представителството на Киа от където си купих електричката е и представителство на MG! Знам от първа ръка какво е настроението на хората към китайските марки!А MG се води вече "доказана и успешна" в Европа! Не ти ли писна бе да преразказваш мокрите си сънища като сбъдната реалност!?!?!
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Не само китайските марки ами и западните марки са към двойно по-евтини в Китай според версията разбира се, понякога базовите в Китай са по-лоши от предлаганите в Европа за по-ниска цена
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    По-добре да не се добива ядна представа.
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Засега китайците трудно си задоволяват вътрешно търсене заради постоянно растящите продажби и не си дават много зор с качеството и сваляне на цените, но както е тръгнало съвсем скоро ще задминат 50% пазарен дял на електромобилите в Китай и ще започнат да им остават излишни бройки и батерии. Чак тогава ще се заемат по-сериозно. Сега само опипват почвата и изграждат стратегии и стратегически партньорства. Може и заводи да си построят тук или направо да си купят готови, заедно с марката.