IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианска компания е обвинена, че крие китайското производство на моделите си

DR Automobiles заблуждавал потребителите за това къде се сглобяват автомобилите му

Малкият италиански производител на автомобили DR Automobiles е изправен пред антитръстово разследване, водено от Агенцията за защита на конкуренцията в страната (AGCM), за неправилно представяне на произхода на своите превозни средства както на корпоративния уеб-сайт, така и в рекламни кампании, съобщава Auto News Europe.


DR Automobiles


Компанията започна да продава превозни средства, базирани на китайски автомобили, още през 2006 г. Първоначално те бяха насочени за пазара в Италия, но по-късно се появиха и в други европейски държави, включително и в България. Разследването стартира в момент, в който DR Automobiles сериозно подобни продажбите си, като за първите 9 месеца компанията отчита ръст от 48% на пазара в Италия, което ѝ осигурява 2% пазарен дял.

Според информациите италианският орган за защита на конкуренцията е особено заинтересован от моделите на компанията с марки DR и EVO. Сред превозните средства, които компанията продава в Италия, са малкият DR 1, DR 3 Coupe SUV, DR 4 семейство SUV, почти идентичният DR 5 SUV и два по-големи SUV, известни като DR 6 и DR 7. Освен това DR Automobiles има и пикап в своята гама, известен като PK8.


DR Automobiles


Компанията сглобява превозни средства, разработени от китайски производители, сред които са Chery, JAC и BAIC. Оказва се обаче, че от DR Automobiles са заблуждавали потребителите, тъй като някои от предлаганите модели са произведени в Китай и след това са доставени в Италия.


0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Иво ( преди 6 месеца )
    Европейския съюз надмина Съветския!За съжаление само по глупост..
  • #3
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Немците го правят това от години. Поне от 10 г. произвеждат частите в Китай и само сглобяват в Европа и накрая пишат, че било произведено в Германия. Не случайно толкова много заводи направиха в Китай за части и много по-малко за автомобили.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Че който не знае , че ДъРЪ са китайци, явно е пълен лольо. Китаеца си е китаец, независимо дали е сглобен в гаховица, около милано или в тян мин чи
  • #1
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Айде почна се "ловът на вещици" от страхливите европейски автопроизводители... ох, обърках се, започнаха да намират "нелоялната" конглокенция...