IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 50 на най-търсените коли в Европа

Tesla Model Y продължава да бие конкурентите, но се проваля по собствените си прогнози

Tesla Model Y не само си остава най-продаваният модел автомобили в Европа за тази година, но и успява да увеличи аванса си на върха през септември, показват предварителни данни на аналитичната компания DataForce. Върху представянето на щатския електромобил обаче пада и сянка: през септември регистрациите са под очакванията и дори под постижението от същия месец на миналата година.
   
   
Audi Q4 e-tron тест драйв
Кросоувърите Q3 и Q4 e-tron са в основата на успехите на Audi, която се изкачва на четвърто място при най-продаваните марки в Европа през септември
  
     
Що се отнася до марките, септември е бил много силен за Audi, която се изкачва от седмо на четвърто място при най-популярните брандове в Европа. Ръстът на годишна база е 20%. Първата тройка се оформя от Volkswagen, Toyota и Mercedes.

Добри са новините и за Renault. Френската марка се бе смъкнала чак до девета позиция, но сега се изкачва три места нагоре - заслуга не само на бюджетното Clio, но и на доста скъпото Renault Austral. За отбелязване е също първото попадане на китайска марка в Топ 20 - MG. Дъщерният бранд на гиганта SAIC може да се похвали с 92% ръст на годишна база.

Сред водещите марки най-негативно се представя Ford - на фона на растящия като цяло пазар, европейското поделение на гиганта отчита 7.4% спад.
   
     
50-те най-продавани автомобила в Европа през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    До август "23 в БГ са регистрирани 1100 броя Тесла , а тук се говори само за Тесла . Само в София колите са над 1 милион ,което 0.001% Тесли !? Само си говорят ....... !
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    #2 Нарича се добър product range architecture и това е причината Apple и Tesla да са пред GM и останалите. Когато дойде Стив Джобс през 97-***, изхвърли цялата посредствена гама и наложи 4 шампионски модела, тогава нещата се обърнаха от сигурен фалит до номер 1 в света. Точно като Тесла с нейните 4 модела. Consumer desktop: iMac (Model 3), Consumer portable: iBook (Model Y), Pro desktop: Power Macintosh G3 (Model S), Pro portable: Powerbook G3 (Model X). Хората мразят много избор и слаби продукти
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 6 месеца )
    А защо не можеш да повярваш, че ако Тесла продава кола във всеки клас, пак ще са най-търсените? Сега ще видим, когато излезе дали и Модел 2 също няма да бъде един от най-продаваните! Защо мислиш, че ако ФВ продава два модела и ще се купува много?
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    #1 Грешиш. По данни на Европейската автомобилна асоциация (ACEA) пазарният дял на електроавтомобилите в Европа беше 21% към август 2023. Очакваме 1/4 от пазара да е на ток до края на тази година, предвид доминацията на Игрекаа и фейслифтовата тройка.
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Тесла на практика предлага само два модела и ако искаш да си купиш от марката, избираш един от двата. Ако VW предложат само два модела, навярно не може да ги стигне никой.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    В тази класация - влзиат или е- моделите на съответната марка или не? Защото ако не, то тогава, другия порчит е, че какъвто и успех да има Тесла, 90% си търсят ДВГ, и 10% ток. Ако влизат, тогава сметката е по-сложна и дела на ел. по-висок.