IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-тежки автомобила, продавани в Европа

Някои от тези мастодонти на пътя тежат близо 3 тона

Съвременните автомобили имат проблем с теглото и това е факт, който се отнася не само за някои гигантски модели, произведени в САЩ, но и за европейски коли. Те поставят на кантара масивни каросерия на SUV,, модерни системи за безопасност и ADAS (системи за подпомагане на водача), както и все по-големи и по-тежки батерии.

С разпространението на електрическите автомобили проблемът се влоши още повече и днес на пазара се срещат дори компактни SUV, чието тегло е близо 2 тона. Това „затлъстяване“ се облекчава единствено с използване на алуминий и въглеродни влакна, но то си остава голям проблем. И това си личи от следващия списък, съставен от колегите ни от Motor1, като той е пълен с автомобили, продавани в Европа и тежащи близо 3 тона.


10-те най-тежки автомобила в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Реално ( преди 6 месеца )
    Аууу как закyкypигахте за екология, а не ви виждам с чувалите да събирате филтри, ремъци и стари чаркалаци по храстите и канавките, нито петролните разливи по заливите. Що тъй, мързел нещо? Нито с пликчета изгорелите газове от дизелаците колко квадрилиона тона са само те? Клавиатурни еколози с избирателна памет
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Гошко ( преди 6 месеца )
    Това е голмото лицемерие произвеждаш електрическа кола с тегло което подпира 3 тона! Всчки тези килограми са прозведени от ресурси изкопани от планентата.
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    екология едно, ами тия май наистина трябва кат. С за тях.
  • #1
    25 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 6 месеца )
    и после говорим за еколкогия... :)))