IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Външният вид на първия миниван на Volvo вече не е тайна

Премиерата на EM90 ще се състои на 12 ноември, но интригата изчезна

Министерството на търговията на Китай публикува снимки на първия миниван на Volvo - ЕM90, и по този начин премахна напълно интригата относно външния вид на модела, чиято премиера е насрочена за 12 ноември.


Volvo EM90


Новият модел на Volvo се оказа напълно идентичен с показания по-рано електромобил Zeekr 009. Двата минивана имат идентична широчина и разстояние между двете оси, като шведският модел е с 3 мм по-дълъг и с 11 мм по-висок. Разликата във външния вид се дължи на оптиката и на някои елементи по каросерията.

Техническата идентичност Volvo EM90 и Zeekr 009 не е изненада, тъй като и двата модела принадлежат на холдинга Geely. И все пак шведският миниван се оказа много близък до първоизточника, като еднакви са не само каросерията, но също така вратите и стъклата. В предната част на ЕM90 обаче си личи фирменият стил на Volvo, тъй като броните и фаровете са оригинални.


Volvo EM90


В началото на продажбите моделът на Volvo ще се предлага с 6 места и два електромотора със съвкупна мощност 544 к.с. Данни за батерията липсват, но се очаква тя да е производство на CATL с капацитет 116 или 140 кВт/ч, които ще осигурят пробег от 820 км (по цикъла CLTC).

Основният пазар на шведския миниван ще бъде Китай, където и ще се произвежда самият модел. Цените му ще стартират от 500 000 юана (около 69 000 долара), а износът му за други държави е под сериозна въпросителна.


0 от 500