IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo показа електрическия си ван в действие

EM90 ще получи задвижването на китайски модел (ВИДЕО)

Volvo показа първа снимка и видео на електрически миниван, чиято премиера ще се състои през ноември, а първият пазар, на който ще се появи моделът EM90, ще бъде Китай.


Volvo EM90


Производителят сравнява интериора на вана с уютна всекидневна в скандинавски стил. Тук можете да прекарате време със семейството и приятелите си, да се отпуснете след тежък ден, да се занимавате с творчество или работа. Това е продължение на концепцията на Volvo за третото пространство, според която автомобилът не е само средство за придвижване от точка А до точка Б, но и място за но и място за комуникация, отдих, работа и творчество.

Засега няма техническа информация за модела, но според неофициални данни той е изграден на платформата SEA1, която е в основата на минивана Zeekr 009. Твърде възможно е EM90 да получи и подобно задвижване. Топ-версията на китайския модел разчита на два електромотора със съвкупна мощност 544 к.с. и 686 Нм въртящ момент.



Батерията на Zeekr 009 е CATL Qilin с капацитет 140 кВт/ч, като пробегът на китайския ван според местния цикъл на измерване CLTC е 822 км. Зареждането на батерията от 10 до 80 процента отнема 28 минути.


0 от 500