IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo спира три модела на основен пазар

Седанът S60 и комбитата Volvo V60 и V90 отстъпват мястото си на кросоувъри

Ръководството на шведския производител Volvo реши напълно да спре продажбите на седана S60 и комбитата Volvo V60 и V90, на един от основните си пазари – Великобритания. Трите модела вече са отпаднали от конфигуратора на шведския производител, а причината е нарастващото търсене на SUV, заради който страдат именно седаните и комбитата.


Volvo S60


От компанията-производител потвърдиха раздялата с трите модела и заявиха, че ще насочат усилията си към налагане на пазара на електрически кросоувъри EX30 и EX90, чието излизане предстои. Представител на Volvo коментара, че „компанията ще продължи бързо да трансформира гамата си, като това включва нейната пълна електрификация“.

Целта на Volvo е да се превърне в производител на изцяло електрически превозни средства. А решението за спирането на трите модела не е изненада с оглед на слабите им продажби. В края на миналата година шведите бяха прекратили производството и продажбите на S60 за известен период, а в началото на лятото се отказаха и от другия си седан – S90.

Според информациите Volvo се готви да пусне електрически версии на S60 и S90. В Северна Америка пък се търсят предимно SUV-моделите на марката, като XC40, XC60 и XC90 представляват 75% от продажбите през юни. За този месец компанията е продала 12 993 нови коли в САЩ (ръст от 53,3%), като 9753 са от трите модела.



.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Класика ( преди 10 месеца )
    Либерално- лявите са най голямата заплаха за човечеството!Нападнаха света,изпотрошиха всичко,закриха всичко,почнаха война,пуснаха ковид,пуснаха ***- педофилия,сринаха икономиките,закриха всичко,всеки ден правят репресивни закони и кой знае какво още замислят!.... Ще се окаже че Хитлер е видял как пак се канят да превземат света,нападнал ги е и ги е спрял за години!!!!!!!... Сега надеждата ни е в Тръмп! Урсула Байдън Трюдо Нехамер Шолц Макрон и още няколко престъпника слуги корпорации!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Владимир ( преди 10 месеца )
    Няма по безмислен автомобил от SUV ,в ерата на електрификация трябва добра аеродинамика.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    няма по безмислен автомобил от седана
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 1 - И на мен, ама какво да се прави. От 2015-а, каот че ли седаните западнаха. По-миналата година масово махнаха и кабриотата с твърд покрив...
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Жалко, за мен лично, т.к. много ми допадат точно седаните на външен вид.Един ден се надявам точно S60 или S90 да си купя.Но пък от друга страна пазара е неумолим и печалбарите гонят печалбите си.