IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Китай до Европа - модата на минивановете се завръща

Повечето от новите предложения на MPV са в луксозния сегмент

Времето на минивановете, известни още като MPV, изглежда отдавна беше отминала. Тези автомобили, най-често произлизащите от лекотоварни превозни средства, се радваха на популярност в Европа, но в последно време сякаш бяха изчезнали от пазара. Дори Renault Espace, сочен за прародител на MPV, се промени драстично, превръщайки се в 7-местен SUV.


Модата на минивановете се завръща


Сега лидерите в сегмента са Mercedes V-Class, Volkswagen Multivan и ID. Buzz. Към тях може да бъдат прибавени Hyundai Staria и още няколко модела, предвидени за превоз на хора. Като цяло обаче изглеждаше, че изчезването на тези автомобили от пазара е необратимо, но тази тенденция претърпя пълен обрат през последните месеци.

В основата на промяната отново е Китай, където непрекъснато излиза нови, при това много луксозни MPV, които се готвят да навлязат в Европа. Ето някои от най-впечатляващите предложения.


Модата на минивановете се завръща (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Драгой ( преди 6 месеца )
    Не са миниван тези от снимките, а макси. И винаги са си били практични.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Това е за Истанбулски бизнесмени, собственици на холдинги. По турските сериали ги дават, че ги карат в такива ванове вместо лимузини.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Возих се в един подобен Мерцедес, наистина е голям кеф. Креслата на задния ред са по-удобни от дивана в хола.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    По спомен електрическия Хамър е към 4 тона. Нещо подобно беше и някаква друга джипка и се чудихме с приятели (не че ще си ги купим), ама в България как ще се карат?! Защото в САЩ можеш да караш автобус, конвертиран в кемпер с любителска книжка, ама тук не става.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Въпрос - ще мога ли да ги каарм без Ц категория. Че ей сега гледах Мат Уотсън и показваше новото БМВ М7 (или както са го кръстили там, рабрахте ме...) - Ми то тежи 2.7 тона! ВЪЙ! Че те скоро тея коли ще са по 3 тона, миниваните. Като кача 5-6 души и багажи, ще минем лимита ...
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    До 1 - Определено не и за безденти американци и европейци.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Тара Тайко ( преди 6 месеца )
    Както се казва - пътят към Ада е постлан с добри намерения... За чий му е на някого "семеен автомобил" (концептуално) да изглежда - и струва - като возило на рапъри, сводници или и двете?... Единственото изключение в галерията е онова Trumpchi (б***хти името!), но и то в Европа вероятно ще е за доста повече от 23к евро база, въздъх!