IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият миниван на Lexus шокира с цената си

За тези пари може да се купи дори суперкола

Премиерата на второто поколение на луксозния миниван Lexus LM се състоя през април 2023 г. Сега първите автомобили започват да се появяват при дилърите по целия свят, като цените на модела определено звучат стряскащо.


Lexus LM


Със смяната на поколението, луксозният миниван Lexus LM няма да се предлага само на китайския пазар, ще се превърне в глобален модел. Японският концерн възнамерява да го продава в 60 държави, включително Европа. Британските дилъри получиха първите екземпляри, а с тях и ценовата листа.

Базовият миниван Lexus LM 350h е оценен на 90 000 лири, което прави около 105 000 евро. Топ-версията на модела е оценена на 113 000 лири (131 000 евро), като за тази сума в Европа може да се купи дори суперкола в базов вариант. Във Великобритания, например, толкова струва и забележителния електрически кросоувър Tesla Model X Plaid с 1000 к.с.


Lexus LM


Списъкът на стандартното оборудване на Lexus LM 350h включва 7-местен салон с електрически регулируеми първи два реда седалки, тапицирани с полу-анилинова кожа и велур Ultrasuede. Има и два люка на покрива, двузонов климатроник и електрически сенници. На разположение на пътниците отзад е аудиосистемата Mark Levinson 3D Surround Sound с 21 високоговорителя и 14-инчов монитор, който е монтиран под тавана.

Шофьорът може да се наслади на отопляем волан, камери за съраунд изглед, проекционен дисплей и интелигентна помощ при паркиране с функция за дистанционно паркиране, контролирано от смартфон.


Lexus LM


Базовият вариант на модела е оборудван с 2,5-литрова хибриден агрегат с 250 к.с. и задвижване на предните колела. Топ-версията - LM 350h Takumi, получава система за задвижване на четирите колела и разполага с по-луксозен 5-местен интериор, сравняван с този на моделите на Maybach. Фотьойлите на втория ред са разположени в хоризонтално положение и имат 7 програми за масаж. В подлакътника на всеки стол има сгъваеми маси.

Освен това пътниците се възползват от безжично зареждане и по-усъвършенствана система за климатичен контрол, както и огромен 48-инчов екран, който отделя водача от задната част. Мониторът може да бъде конфигуриран да показва едно голямо изображение или може да функционира като два отделни екрана, като всеки пътник на задната седалка се наслаждава на отделно съдържание чрез собствените си слушалки.


Още снимки на минивана - вижте в галерията:


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Дървен отвън, дървен отвътре и дървена цена...абе Лексус. С тия телевизори дет ги лепнаха на централната конзола отвръщава
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Прав си. Марки като Лескункс и Мазда разполагат с много ограничени, но фанатизирани групички клиенти, които биха купули всичко, което тези марки изповръщат.
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Ффф ( преди 9 месеца )
    Искаш да кажеш никой милионер в България няма да си го купи . Които са си първенюта и 99% изпечени крадци.Само, че твоето мнение, както и на цяла България никой не го брои за нищо.Ще се изненадаш колко милионери ще си го купят - Лексус си имат стотици хора които точно това пресмятат и всеки един от тях е много по- умен от всеки тук
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    С кой акъл сравнявате ван с лукса на Майбах и пластмасовата щайга Тесла. Този сайт е пародия. Пък и Теслата била супер кола, то тогава всеки голф с нитро дето може да кара като теслата само на право и след първото спиране да му гръмнат спирачките е супер кола. Съвземете се малко, никой уважаващ себе си милионер няма да си купи кола с табло от рециклирани бъркалки за кафе.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Егати и грозотията. Скоро очаквам да достигнат висините на руския дизайн.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Авторе, с какъв акъл и на каква база сравняваш луксозен миниван със СУВ? И какво означава "суперкола"? Ферари ли, Ламборгини ли?Лексусът е миниван за много богати клиенти, членове на официални делегации и под., които трябва да се превозят от летище до хотел или от конферентна зала до прием.Не ти ли омръзна хората да те критикуват и ругаят за глупостите, които пишеш?
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    И ето дори не ми трябва да доказвам поредният мит, че toyota произвежда евтини и надеждни автомобили!
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Освен с цената, минивана шокира и с дизайна си, странна смесица от копие на шлема Darth Vader огпред и популярна стилистика на моделите на Ssang Yong от близкото минало.