IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да разберете, че скоростната кутия излиза от строя

Пет признака, показващи сериозни проблеми с трансмисията

Трансмисията е един от най-важните компоненти на автомобила. Благодарение на нея шофьорът имат минимален контрол върху автомобила, необходим за безопасно движение, включително превключване на предавките на автоматичните и ръчните скоростни кутии, както и регулиране на мощността, генерирана от двигателя.


скоростна кутия


Без работеща трансмисия двигател ще генерира толкова много мощност, че ще се пръсне на парчета. Като се има предвид всичко това, не трябва да е изненадващо, че кола с увредена скоростна кутия не е безопасна за шофиране. В случай, че трансмисията внезапно се повреди, докато сте на пътя, двигателят може да спре, оставяйки ви със значително по-малко контрол над гигантската метална кутия, в която седите.

За да сте сигурни, че това няма да се случи, трябва да държите очите и ушите си отворени за сигналните признаци на неизправна трансмисия и да отидете в сервиз, веднага щом ги забележите.


Пет признака, показващи сериозни проблеми със скоростната кутия (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Зф ( преди 6 месеца )
    Да цървулино е61 3ка дизел
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    6-ти, Е61 е 5-ца комби:))
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    БМВ и Zf AG Friedri ( преди 6 месеца )
    Здравейте и моето мнение за автоматичните скоростни кутий всички имат торк конвектори или хидротрансформатори при повреда колата си мени оборотите и не иска да заключи определена предавка при определена скорост при моето БМВ е61 3ка дизел между 1600 и 1700оборота играеше стрелката на оборотите при подаване на газ се оправя и торка заключва може да се кара така с тази повреда 10 000км макс и след това се сваля кутията и се прави ревизия за 3000лв да се рециклира торка е между 600 и 750лв маслото
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 месеца )
    До 3 - Пьтър винаги е друсан.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Петърчо, кажи че си бил дpycaн, докато си писал този бълвoч, за да не си помисля, че си пpeвъpтял окончателно.
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Те и жените са големи разходи.
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    За жена само автоматик, ако искате да сте относително спокойни. Моята жена видя сметката на трансмисията на колата, която и взех нова. Точно 1 г.след изтичане на гаранцията скоростната кутия изтракала и до там. Как е включвала как е изключвала не зная, ск отиде за скраб и трябваше нова, която струваше половината кола с поставянето. Голям разход е това да знаете. Горе долу е колкото да смениш двигател като цена.