IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 кросоувъра на старо с надеждни CVT

Скоростните на тези модели имат огромен ресурс

Експертите от изданието NJCar проведоха проучване, на чиято основа беше направена класация на най-надеждните кросоувъри втора употреба, оборудвани със скоростна кутия CVT. При съставянето на списъка е анализирана статистиката за повредите безстепенните скоростни кутии при превозни средства с висока проходимост, произведени през периода 2010-2015 г.

В момента по-голямата част от CVT-трансмисиите на пазара на употребявани автомобили се предоставят от три японски производители Jatco, Aisin и Subaru. Най-често срещаните сред тях са CVT на Jatco, като тези скоростни кутии се монтират на модели на Nissan, Renault, Mitsubishi и Suzuki. Автомобилите на Toyota са оборудвани изключително с Aisin CVT, докато Subaru оборудва своите модели със собствена безстепенна трансмисия.


5 кросоувъра на старо с надеждни CVT (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    От тези изброените suzuki grand vitara ги бие всичките
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Зоро ( преди 8 месеца )
    И на първия нисан куашкай кутията даде фира на 60000км и остави мой близък на магистралата по път за морето,а рав 4 служебна за 200000 км 2 ремонта.Ида маслото и беше сменяно.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 8 месеца )
    Преди 12-15 години имаше всезнайковци които обясняваха, че автоматичните скоростни кутии са много калпави.После същите почнаха малко по малко да се качват на коли с автомат,но пък взеха да обясняват как маслото в тях било вечно.Като се попрее аха и се строшиха своите и кутиите на някои приятели,взеха да обясняват как маслото се сменя на 60 000км.Обикновенно всезнайковците които дават много акъл,хабер си нямат за какво говорят.Така е с CVT особенно пък тези след 2018г!Ама си вервайте на легендите
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Относно Нисан, трябваше да уточнят в статията че става дума за 2018+ година (поне за X-Trail е така, личен опит), когато пуснаха новият вариатор.Преди това вариаторите на Нисан не бяха много надеждни.
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 8 месеца )
    Как можеш да кажеш за нещо, че е надеждно, при положение, че то е консуматив!?
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 8 месеца )
    Няма френско копие на Айсин,вгражданите Айсини в Пежо и Ситроен са си чисто жапонски.Имах Нисан Мурано 2.5 дизел с автомат(не вариатор) на Жатко и макар на над 250 000км(по километраж де)сменяше като картечница скоростите.Жатко правят нелоши кутишки.
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Jojo ( преди 8 месеца )
    Само не ми е ясно как успяхте да съберете CVT и надежден в едно изречение ?По-нещастна кутия от тази няма, даже и френското копие на AISIN е по-добро е този ментален ексремент
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 8 месеца )
    Надеждни какво?!? Хахах
  • #4
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Според сервизите, няма по-калпаво CVT от на Нисан. В Щатите само скоростните кутии са удължена гаранция от 7 години или 84 хиляди мили, не защото са здрави, а за да могат гаранционно да им ги сменят още известно врeме, понеже хората не щът да купуват нисани заради калпавото CVT.
  • #3
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Най ненадеждна е Тесла Y.