IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 стана по-мощно от Bugatti Veyron

Новата версия на Manhart развива 1200 конски сили

Германското тунинг-ателие Manhart, известно с разработките си на модели на BMW, представи новия си проект, в чиято основа е предишното поколение на M2 (F87). То беше превърнато в истинска хиперкола, благодарение на голям брой доработки.


Manhart MH2 700


По-рано Manhart направи версия BMW M2 Competition с 620 к.с., но тъй като 3,0-литровият редови 6-цилиндров двигател произвежда впечатляваща мощност, експертите от ателието не спират дотук. Двигателят получи обичайния набор от подобрения - нова програма за управление, по-ефективни турбини, преработен всмукателен тракт, спортен ауспух и редица други модификации.

Резултатът е забележителен – мощността на компактното купе е нараснала до 1200 к.с., което е повече от Bugatti Veyron. Хиперколата се произвежда през периода 2005-2015 г., като разчита на 8,0-литров W16 двигател с 1001 к.с.


Manhart MH2 700


В първия произведен екземпляр на автомобила мощността, по желание на клиента, беше ограничена до 715 конски сили, но това също наложи усилване на скоростната кутия и инсталиране на по-мощни спирачки.

В допълнение, купето получава и понижено спортно окачване от KW. Визуално Manhart MH2 700 се различава от оригиналния модел с карбонов аеродинамичен бодикит, специални 20-цолови джанти Concave One и различни аксесоари от стандартното BMW M2 CS. Особеност на проекта бяха и ментовозелените стикери вместо традиционните златни акценти за студиото.


Още снимки на доработеното купе - вижте в галерията:


0 от 500