IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X3 M изпревари X5 M по мощност

Кросоувърът получи пакет от подобрения от студиото Manhart

Топ-версията на BMW X3 M – Competition, получи пакет от подобрения от германското тунинга-ателие Manhart Performance. Компанията прилага вече доказаната формула, като увеличава увеличи мощността на двигателя, понижава окачването, актуализира аеродинамичния пакет и поставя 22-цолови джанти Alpina.


Manhart MHX3 600


Стандартното BMW X3 M Competition е оборудвано с 3,0-литров редови двигател с 6 цилиндъра (S58), който развива 510 к.с. и 600 Нм въртящ момент. При Manhart MHX3 600 това агрегат получава контролен блок MHtronik Powerbox и произвежда 635 к.с. и 785 Нм. Като алтернатива, оригиналната програма на ECU може да бъде оптимизирана, но мощността ще бъде по-ниска.

Налични са и няколко опции за изпускателна система на MHX3 600. Основната е от неръждаема стомана с възможност за управление на клапаните, като тя може да бъде допълнена със спортна тръба с 300-клетъчен катализатор. Достъпна е и състезателна система, но тя не е позволена за използване по пътищата в Германия.


Manhart MHX3 600


Шасито също е адаптирано към увеличената мощност. Стандартните амортисьори са прекалибрирани, а пружините са заменени с по-твърди и по-къси, производство на H&R. Новият аеродинамичен комплект е изработен от модерен кован карбон, като включва преден сплитер, заден дифузьор, вложки за брони и корпуси на странични огледала.

В Manhart планират да постоят само 10 бройки от MHX3 600, като първата остава за ателието, а втората е готова и обявена за продажба. Цената е 118 900 евро, докато стандартното X3 M Competition в Германия струва 97 600 евро

Още снимки на модернизирания кросоувър - вижте в галерията:


Снимки: Manhart

0 от 500