IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari 488 се превърна в колекционерска суперкола

Ателието Carrozzeria Touring Superleggera представи юбилейния Arese RH95

В историята на италианското ателие Carrozzeria Touring Superleggera има само модели с предно разположение на двигателя, но за своята 95-годишнина компанията е подготвила нещо специално - първия си автомобил със средно разположение на двигателя. Колата получава името Arese RH95 и е построена на базата на Ferrari 488.


Arese RH95


В името на автомобила са шифровани местоположението на щаб-квартирата на Touring Superleggera - Арезе, предградие на Милано, възрастта на ателието и инициалите на клиента, който е поръчал колата. Каросерията е напълно оригинална, като е направена от въглеродни нишки.

При първи поглед към Arese RH95 най-сериозно впечатление правят задните крила с въздухозаборници, фирменият дизайн на предницата и необичайните врати в стил "крила на пеперуда". Джантите са създадени специално за тази суперкола и имат уникални рисунки.


Arese RH95


Първият экземпляр от RH95 е боядисан в зеленото Verde Pino в съчетание със сребристи акценти. Вторият ще бъде оформен в стила на Alfa 8C Competizione и състезателните GTA от 60-те години на миналия век, а третият ще бъде изненада (вместо него ателието показа снимки на четвъртата кола с двойни червени линии).

Създателите на автомобила не посочват какво са използвали за основа, но това става ясно от характеристиките на купето. То се задвижва от V8 двигател със 720 к.с. и 770 Нм, съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Задвижването е към задните колела и от това може да се направи извод, че става дума за преработено Ferrari 488 Pista.

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:

Превръщането на Ferrari в Arese RH95 отнема половин година, като желаещите могат сами да си купят донора или да възложат това на Touring Superleggera. От ателието ще разкрият цената само при лично общуване с клиента, но тя няма как да бъде ниска.

Снимки: Carrozzeria Touring Superleggera

0 от 500