IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя най-бързото BMW M8 на магистрала?

Доработеното от ателието Manhart купе се превръща в ракета (ВИДЕО)

BMW M8 е един от най-забележителните автомобили на пазара в момента. То се задвижва от изпитания двигател S63 с двойно турбо. V8 моторът с обем 4,4 литра развива 625 к.с., като е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, като с предлагания като опция пакет M Driver ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч.


Manhard MH800


А за тези, на които подобни характеристики им се струват недостатъчни, тунинг-ателието Manhart имат нещо много специално. Тяхното Manhart MH800 е истинска ракета, защото развива 823 к.с. Именно този автомобил беше подложен на тест в реални условия от AutoTopNL, като беше изкаран на аутобан в Германия, където няма ограничение на максималната скорост.

От тунинг-ателието са категорични, че това е най-бързото M8 на света, но така и не съобщават официално максималната скорост на машината. В публикуваното видео на канала AutoTopNL в YouTube водачът успя да развие 310 км/ч, което е впечатляващо постижение за автомобил на обществен път, използващ стандартни гуми.


Manhard MH800


Комплектът Manhard MH800 включва преработен двигател с подобрени турбокомпресори и по-големи интеркулери. Пренастроени са трансмисията и спирачната система, за да може да се справят с увеличението на мощността. Поставена е и нова изпускателна система.

Резултатът е, че BMW M8 е готово да преследва дори хиперколи, като се превръща в един от най-екстремните туристически автомобили, които може да бъдат закупени на пазара в момента.


Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500