IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M3 се оказа впечатляващо бързо и в реални условия

Тестове на магистрала показват истинските възможности на спортния седан (ВИДЕО)

В момента BMW M Competition се предлага само със задно предаване, но това не пречи да бъде най-ефективният компактен седан, произвеждан някога от баварския концерн. Благодарение на новото си шаси и впечатляващия си двигател S58 туин-турбо поколението G80 е много бързо не само на теория и на практика.


BMW M3


Баварският производител посочва мощност от 510 к.с. и 650 Нм за редовия мотор с 6 цилиндъра, но се оказва, че тези показатели са още по-високи. Наскоро американската фирма IND Distribution тества на стенд купето M4, което е със същото задвижване, за да получи 554 к.с. и 651 Нм въртящ момент.

Тази информация поставя началото на серия тестове за ускорение в реални условия, проведени от екипа на AutoTopNL. С изключени система за контрола на стабилността и лаунч-контрол M3 се изстрелва до 100 км/ч за 3,77 секунди. Това е с близо 0,2 секунди по-бързо от обявените от BMW официални спецификации на модела.

Изминаването на 1/4-миля на аутобан отне 11,49 секунди, а издърпването от 100 до 200 км/ч - 8,01 секунди. Скоростта от 250 км/ч беше достигната за 22,1 секунди, а изминаването на една миля отне 29,287 секунди. При максимално натискане на педала цифровият скоростомер на колата показва 281 км/ч, а GPS-телеметрията - 277 км/ч, като водачът беше предупреден да увеличи налягането в гумите заради високата скорост.



Предупреждението светна и при следващия тест за висока скорост, който приключи при 297 км/ч или 293 км/ч според GPS-данните. Като се има предвид, че настилката на магистралата не е специално почистване, както и че това е кола със задно предаване, спокойно може да се твърди, че новото BMW наистина е чудовищно бързо.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500