IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко е бързо BMW M5 Competition в реални условия?

Седанът вдигна от 100 до 200 км/ч за 6,8 секунди на магистрала (ВИДЕО)

В YouTube-канала Automann-TV се появи видео, в което показва колко бърз всъщност е седанът BMW M5 Competition, моделна година 2021. Автомобилът буквално лети по германски аутобан, където няма ограничение на скоростта.


BMW M5 Competition


Под капака на спортния седан е поставен 4,4-литров битурбо V8 двигател, който развива впечатляващите 625 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Моторът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, която може да заключи предната ос. Така машината става само със задно предаване и съответно идеална за дрифтове.

Благодарение на впечатляващата си мощност, BMW M5 Competition ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди. По паспортни данни времето за ускорение от 0 до 200 км/ч е 9,9 секунди, като при този тест в реални условия седанът се нуждаеше от 6,8 секунди, за да вдигне от 100 до 200 км/ч.



Всички тези характеристики са особено впечатляващи, като се има предвид, че автомобилът тежи близо 2 тона и разполага с огромен брой допълнителни функции и оборудване.

Снимка и видео: Automann

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    долните 2-ма ... ( преди 3 години )
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да не направя впечатление, че плюя по марката и специално този клас автомобили, но такава мощност в реални пътни условия, а не на писта, е неизползваема.Някак ми се струва че т.нар. автомобили от "М5 класа" изгубиха първоначалната си идея за мощен семеен седан (е34,е39 и е60 до някаква степен).Все пак, не смятам, че са много шофьорите които могат да използват пълният потенциал на двигателя.Ясно е, че колата не е за средностатистическият шофер, но дори и за умелите повече от 400к.с са излишн
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Бай Онзи ( преди 3 години )
    Не знам кво лъжатс тия коне ама ще падне от Мерцедеса АМГ GT
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не само бмв ами и всички производители дават по-консервативни числа за ускорение и мощност (което значи по-лоши стойности, за полу-умните). Реално колите на повече немски производители имат доста по-добри числа за мощност и ускорение но това се залага заради потенциалната нужда от софтуерни намеси за в бъдеще, примерно за подобряване на емисиите или други еко неща. Ако производтелите със софтуерен упдейт направи колата по-бавна от официалната спецификация, купувача може да съди Бмв, Мерц и т.н.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Хаххаха ( преди 3 години )
    На бас ,че е поне 700 коня.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Да беМ съществува само и само щото Ванга им е казала че някъде във времето Мерц ще направят супер бърз, макар и супер грозен седан. И БМВ М мира нямат, нищо друго не е важно за тях. Айде, открихме топлата вода!
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    AMG ( преди 3 години )
    !
  • #2
    5 rate up comment 12 rate down comment
    то на хартия ... ( преди 3 години )
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Да се пробва на Ринга не иска, защото ще се изложи срещу AMG GT4 !