IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-добри коли в историята на Nissan

Тези модели успяват да превърнат японската марка в бранд, съчетаващ бързина и качество

Nissan минава през много върхове и спадове през 90-те си години на съществуване, превръщайки се от сравнително неизвестен японски производител в края на Втората световна война до световен гигант в производството на автомобили само няколко десетилетия по-късно. Името Nissan е използвано за първи път от компанията през 1933 г. и в ранните си години тя се фокусира върху производството на автомобили и камиони за нововъзникващия японски вътрешен пазар.


Nissan 240Z


Нещата наистина се променят през 1958 г., когато Nissan навлиза в Америка под името Datsun. Автомобили като 510 и 240Z ще предефинират какво мисли останалият свят за японските автомобили, впечатлявайки купувачите с комбинация от стил, надеждност и достъпна цена.

Производителността също традиционно е силна страна за компанията, като Nissan е отговорен за някои от най-обичаните японски спортни автомобили на всички времена. От най-ранните Datsun Roadster-и чак до модерния върхов модел GTR, марката създава десетки спортни автомобили, които продължават да поддържат запалени фенове десетилетия след първото им представяне. През последните години Nissan си създаде име като един от ранните проповедници на електрическата мобилност, като неговият знаков Leaf се превърна в най-продавания електромобил в света през 2020 г.

Сега компанията продължава да работи усилено, пускайки своя електрически кросоувър Ariya и Nissan Z, като моментът е чудесен да хвърлим поглед назад към 15 от най-добрите автомобили на Nissan до момента.


15-те най-добри коли, произведени от Nissan през годините (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 6 месеца )
    Имах за кратко Мурано дизел-беше малък ужаСТ!Никога повече дци!
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    240Z е егати и красавицата. Не мога да повярвам, това е дело на японец.Японците, които се славят като дизайнерите на едни от най-грозните и противни автомобили са направили това? Браво, браво, браво!Човек би си казал, че това е дело на италианец или британец.Красива е, две мнения няма. Браво.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Цеко ( преди 6 месеца )
    а Patrol?