IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа стила на бъдещите си електромобили

Японцците представиха концепцията Hyper Urban, която олицетворява градската мобилност

Новата концепция на Nissan, Hyper Urban, е фокусирана върху устойчивата градска мобилност, акцентирайки върху дизайна и технологичните възможности на превозните средства на японския концерн.


Hyper Urban


Първият от семейството концепции на Nissan, представен в навечерието на автомобилното изложение в Токио, следва дебюта на удивителната концепция 20-23 миналата седмица в Лондон, която напомня в някои отношение Micra.

Nissan поставя началото на нова серия от Hyper концепции, като името идва от идеята на компанията да подчертае „растящото вълнение“, което иска да провокира у потребителите.

Всеки концептуален автомобил ще бъде представен съответно характера си и ще разполага със „специализирани функции, които ще добавят стойност към съответния начин на живот“ на потребителите.


Hyper Urban


Поразителният Hyper Urban прави впечатление с редица необичайни характеристики, които същевременно ефективно се сливат с околната среда“, изтъкват от Nissan.

Каросерията му е боядисана в специален хроматичен нюанс на жълто, като цветът се променя спрямо ъгъла на падащата върху ламарината светлина, докато вратите се отварят като ножици.

Елегантният силует подчертава идеята за оптимална аеродинамична ефективност и е оборудван с привличащи вниманието широки гуми, които „завършват спортния външен вид“. 


Hyper Urban


Интериорът, за който се казва, че е вдъхновен от калейдоскопични триъгълници, разполага с персонализирано арматурно табло и дисплей с информационно-развлекателната система. 

Подчертавайки своя фокус върху устойчивостта, Hyper Urban теоретично може да бъде редовно актуализиран, както хардуерно, така и софтуерно, като включва и подвижен инструментален панел, който може да бъде сменен, ако е необходимо

Концепцията разполага и с функция за двупосочно зареждане – от батерията към мрежата и обратно.

Nissan не уточнява кои от технологичните или стилистични атрибути на концепцията ще бъдат пренесени в следващото поколение серийни автомобили, но очевидно Hyper Urban е по-откровено концептуален от показания наскоро 20-23


0 от 500