IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi извади RS6 GTO - концепция с V8 двигател

Това се случва точно преди пълното преминаване на марката към електрически коли

Марката с четирите кръга се готви да покаже прототипа си RS6 GTO Concept, като това ще се случи по време на 18-ото издание на Top Marques Show в Монако. Този автомобил е вдъхновен от Audi 90 quattro IMSA-GTO, който през 90-те години определено изпъкна пред конкуренцията.
    
 
Audi RS6 GTO
    
     
През 2020 г. Audi отбеляза 40 години от своята система за задвижване на четирите колела quattro . През 2023 г. е ред на неговото спортно подразделение Audi Sport GmbH да отпразнува юбилей. За да отбележи това двойно събитие, германската фирма реши да изложи по време на Top Marques Show, което ще се проведе в Монако от 7 до 11 юни 2023 г., впечатляващата концепция RS6 GTO, започната да се проектира през 2020 г.
   
    
Audi RS6 GTO
     
      
Audi RS6 GTO Concept беше замислен през 2020 г. от група студенти от Audi Academy, от четири различни професии, в сътрудничество с дизайнерите и техническите екипи на марката. Тази концепция, базирана на текущия RS6 , претендира за собствени размери с дължина с 14 см по-голяма от серийния модел. Както подсказва атлетичният му вид, концептуалният Audi RS6 GTO се характеризира с истинско изобилие от мощност със своя 4.0 V8 мотор, заимстван от Audi RS6 Performance.  Тук обаче моторът развива 705 к.с. и 900 Нм въртящ момент, стойности по-високи от серийното комби, което се задоволява с 630 к.с. и 850 Нм.
   
   
Audi RS6 GTO
     
      
Audi 90 quattro IMSA-GTO, от който е вдъхновена концепцията, включва 2.2 турбо алуминиев редови петцилиндров двигател от Audi S1 Pikes Peak , осигуряващ колосалните 720 к.с. Въпреки че не избира един от петцилиндровите двигатели, създали репутацията на марката, Audi RS6 GTO Concept все пак избира V8 агрегат от RS6 Performance и възприема цветовата палитра Audi Sport.
    
    
Audi quattro
Audi 90 quattro IMSA-GTO
    
    
Въпреки че Audi RS6 GTO Concept е произведен още през 2020 г., това е първият път, в който фирмата от Инголщат официално съобщава за техническите му възможности. Що се отнася до бъдещето му по пътищата, не си правете илюзии. Audi настоява, че това е уникална концепция и не обявява никакви производствени планове, дори и в малки серии. Марката с четирите кръга обаче декларира, че тази концепция "предварително чертае бъдещето на RS6 и несъмнено ще остави място за реализацията на 100% електрически спортен автомобил с тази форма" ... до 2026 г.
   
    

 

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Все още не съм разбрал каква беше целта на поста ти? Защо питаше за електромобилите, ако не за да се заяждаш?
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 10 месеца )
    Нищо не си разбрал. Нямам негативно отношение нито към електричките нито към Ауди. От един въпрос си направи изводите, а всъщност съдиш за хората по себе си. Ама за да си спокоен почвам да уча как да меря още сега. За мен тоя безсмислен спор приключва тук и сега, Бъди здрав.
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 10 месеца )
    Аз много добре разбрах но ти се правиш на луд. Негативното отношение не ти е към audi, а към електромобилите. Но не се усещаш че това което си написал за електромобилите важи с абсолютната сила за точно онова audi защото никога не си притежавал такова и няма и да притежаваш. Това не го прави по-малко страхотен автомобил и не е нужно да си го притежавал за да го знаеш. Научите се да мерите с еднакъв аршин и да признавате както предимствата така и недостатъците независимо дали ви харесва или не!
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 10 месеца )
    Освен че нищо не си разбрал, не можеш и да четеш. Попитах колко човека са имали електрически автомобил, повтарям за да разбереш. Къде прочете някакво негативно мнение за Ауди. Това, че сам се припозна в коментара ми, без да съм те цитирал, показва кой какви коли има и какво кара. Останалото го оставям на твоята фантазия, имаш богата такава, там за съседки и разни други.
  • #8
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 10 месеца )
    Разбрах вече. Значи ако спя със съседката по-често отколкото тя спи с мъжа или пък съм карал спортните автомобили на роднини и приятели, нямам никакво право да говоря, защото не съм бил женен за съседката и талона на автомобилите не е на мое име. Разбрах, мълча вече! Можеш да продължиш да обясняваш колко страхотен автомобил е toyota corolla защото само такъв си притежавал след москвича. Продължавай да обясняваш колко лош автомобил е Audi RS6 Performance
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 10 месеца )
    Изградено мнение без да имаш някакъв опит, няма много тежест. За да кажеш, че един автомобил е хубав или не трябва да си притежавал такъв, или такъв тип. Иначе това дето си го написал звучи, като онова дето го казват децата: "Аз това не го ям", без да са го опитвали някога. Та затова питам. Пък иначе ти си плямпай за жени и за мачове, тия неща нямат общо в случая. Да пишеш също имаш право, даже и да са глупости.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 10 месеца )
    Още повече ми е любопитно имам ли право да кажа че някоя жена е красива преди да съм си легнал с нея или ако не съм спал с нея не се брои и е грозна?
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 10 месеца )
    Вероятно повече на брой са четящите които имат електрически автомобили отколкото тези които имат Audi RS6 Performance или подобен автомобил. Обаче оставям любопитен каква е причината да питаш? И ти ли си от тези които смяташ че трябва да сме играли поне титуляри в А група, за да можем да си дадем личното мнение за футбол, а иначе нямаме право да пишем по футболни теми и даже да си имаме любим футболен отбор, щом не сме му били поне треньори.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 10 месеца )
    колко от коментиращите тук имат електрически автомобил? Мен не ме интересува, аз за един прЕател питам....
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До Пропов ( преди 10 месеца )
    Ще ми обясниш ли как точно се прегряват електромобили с мощност 1000 - 2000 коня? Единственото което им прегрява с спирачките. Първо заради голямото тегло, но основно защото досега не са проектирани спирачки, които да позволяват две поредни намалявания от 250 км в час в рамките на 15 секунди, преди още да са истинали от първото спиране. Просто досега не е имало автомобили които могат да ускорят до 250-300км/ч за толкова кратко време много пъти подред.