IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan щe тества автономен Leaf в жилищни и селски райони

Целта е да седа провери възможностите и безопасността на безпилотните автомобили.

Ръководен от Nissan проект за автономно шофиране ще бъде насочен към жилищните райони и еднолентовите селски пътища в Обединеното кралство, за да направи страната по-подготвена за въвеждане на самоуправляващи се превозни средства. Стартирал днес, проектът evolvAD ще тества флотилия от адаптирани Nissan Leaf през следващите 21 месеца, за да прецени дали самоуправляващите се превозни средства могат да се използват извън градовете и в по-слабо населени райони.


Nissan Leaf


Снабдени с усъвършенстваната автономна технология на Nissan, електрическите автомобили ще използват инфраструктура като видеонаблюдение в жилищни райони, за да подобрят осведомеността за ситуацията.

Проектът също включва тестово проучване за това как системите превозно средство-инфраструктура (V2I) могат да се използват за подобряване на представянето на самоуправляващите се превозни средства, което може да позволи създаването на нови V2I технологии, казат Nissan, правителството на Обединеното кралство и останалите четири партньори по проекта.


0 от 500