IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

President - най-луксозният модел на Nissan

Автомобилът олицетворява визията на марката за суперлуксозна лимузина

Още от 1965 година Nissan има в гамата си луксозна представителна лимузина, предназначена за държавници и изключително заможни персони. Името на модела е подобаващо - President, като моделът има общо четири поколения, последното от които се произвежда до 2010 година.


Nissan President


Идеята на този автомобил е поне до някъде да конкурира абсолютния връх в японското автомобилостроене - Toyota Century. President се позиционира с една категория по-високо от Cedric и Gloria, за едно от чиито поколения ви разказахме преди около седмица.

Тук ви представяме една впечатляваща кола, която всъщност е известна на повечето места по света като Infiniti Q45, докато в родината си Япония винаги се е предлагала под името Nissan President и има малко по-различна външност. На практика това е второто поколение на модела President и се произвежда доста дълго време - от 1990 до 2002 година.


Nissan President


Въпреки своята „философия на скромността“, която Nissan се опита да популяризира в началото на 90-те години, японската версия на флагмана на марката всъщност изглежда по-респектиращ именно в японското си изпълнение.

Предната част с вертикално разположена хромирана радиаторна решетка доста напомня на Rolls-Royce Silver Shadow от същата епоха. Елегантният силует и изобилната хромова украса придават на автомобила доста царствено излъчване, и то по типични японски маниер, който традиционно доста силно се отличава от европейските разбирания за автомобилна естетика.


Nissan President


За известно съжаление обаче във вътрешността на автомобила философията за скромност е взела връх и тя изглежда също толкова семпло, колкото и при глобалната версия, предлагана като Infiniti Q45.

Вярно, че в около дръжките от вътрешната страна на задните врати има мъничък дървен декоративен панел, дори и той изглежда някак допълнително прикрепен.


Nissan President

Воланът и повечето други детайли са познати от стандартни модели като Primera и Maxima.

Иначе простор има в изобилие, седалките са широки и удобни, а оборудването - разточително и изобилстващо от всякакви технологични джаджи, които биха могли да се сметнат за интересни в един луксозен автомобил от 90-те.


Nissan President


Все пак трябва да признаем, че колата изглежда последователна в дизайна си и е доста стилна по свой си начин. Представеният автомобил е произведен 1992 г., а под капака му има 4.5 V8 двигател - същият като използваният от Infiniti. Мощността му е 271 к.с., а пробегът на колата е едва малко над 17 000 км.
Подобни находки са абсолютна рядкост на европейския пазар, където President винаги е бил рядка екзотика, включително заради липсата на версия с ляв волан.


Nissan President


0 от 500