IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа екстравагантна електрическа концепция

Hyper Adventure се откроява с повдигащи се нагоре врати и нестандартно конструиран заден капак

Nissan представи втория си дигитален концептуален автомобил от серията от “advanced EV concepts”, които ще бъдат показани на Японското изложение за мобилност, отварящо врати на 25 октомври. Концепцията Nissan Hyper Adventure представлява „спортен SUV“, който е предназначен за „хора, запалени по приключенията на открито и екологичния начин на живот“.


Nissan Hyper Adventure


Nissan не дава много подробности за изцяло електрическото задвижване на концепцията Hyper Adventure, единствено, че тя разполага със системата за задвижване на всички колела e-4ORCE на компанията. Автомобилът също така има „батерия с голям капацитет“ с възможност за технология V2X, която може да осигури захранване на домовете с технологията превозно средство към дома (V2H), както и да допринесе с излишък от енергия към електрическата мрежа с превозно средство към мрежата (V2G) технология.

По отношение на външния дизайн концептуалният Nissan Hyper Adventure не прилича на нито един съществуващ сериен модел. Има обаче някои елементи, които напомнят на изцяло електрическия кросоувър Ariya. Отпред личи акцент върху аеродинамиката с въздухозаборник в долната част на предната броня, който след това насочва въздуха над автомобила през голям изрез между капака на двигателя и предното стъкло.


Nissan Hyper Adventure


Отстрани концепцията Hyper Adventure има силует, подобен на Ariya. Големите на диаметър колела са с дизайн, подобен на турбина. Предните врати на концептуалния Hyper Adventure се отварят навън като в обикновена кола, но задните врати се отварят нагоре. Отзад има разделена задна врата. Долната част на тази задна врата има автоматични разтегателни и прибиращи се стъпала.

Вътре в концептуалния Nissan Hyper Adventure откриваме арматурно табло с хед-ъп дисплей с пълна ширина. Воланът изглежда много нестандартно. Твърди се, че интериорът има достатъчно товарно пространство за оборудване като палатки, ски или каяк. Задната седалка може да се завърта на 180 градуса, което пък може да се използва за създаване на зона за сядане, обърната към задната част на автомобила.


Nissan Hyper Adventure


На този етап не е ясно дали концепцията Hyper Adventure представя изцяло нов модел, който ще замести съществуващ продукт или електрически събрат на познат модел с ДВГ. Концепцията Nissan Adventure ще бъде показана заедно със студията Hyper Urban, която е градски SUV в подобен дух на Juke или Qashqai.


Още снимки на Nissan Hyper Adventure concept можете да видите в галерията:


0 от 500