IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическа кола отвлече шофьора си и го накара да катастрофира

Собственик на MG ZS EV трябваше да спре в полицейски ван, след като автомобилът спря да се подчинява (ВИДЕО)

Британец стана жертва на новата си електрическа кола MG ZS EV, производство на китайската SAIC Motor, след като тя спря са му се подчинява по време на движение. Историята завърши с катастрофа, при която, за щастие, няма пострадали, съобщава Daily Mail.


MG ZS


53-годишният Брайън Морисън се прибирал от работа около 22 часа, когато новата му китайска електрическа кола на стойност 30 000 британски лири започва да проявява характер. При приближаване на кръгово кръстовище шофьорът натиска спирачка, но електромобилът отказва да спре. Заради слабия трафик на пътя мъжът успява да премине без проблеми, но скоростта така и не пада под 50 км/ч.

Шофьорът изпада в паника и се обажда на полицията. Пристигат три полицейска коли, които карат отпред, отстрани и отзад, но всички опити електрическата кола да бъде спряна се оказват неуспешни. Морисън дори изхвърля ключа през прозореца с надеждата, че това ще изключи двигателя, но и това не помага. Налага се да бъде проведено „контролирано спиране“, при което колата-беглец се удря в полицейски ван. Дори след това електромобилът продължава да работи и на мястото е повикан техник, който да проведе диагностика. Тя показва огромен списък от грешки, които преди това никой не е виждал.



В крайна сметка, историята завършва щастливо, а електромобилът е откаран в сервиз на производителя, откъдето обещават да проведат пълно разследване, за да установят причините за случилото се. Това обаче не е първият подобен случай, при която електрическо превозно средство се държи по подобен начин. А от полицията признават, че не знаят как трябва да се действа в подобни случаи.

Видео: Daily Mail



Видео: Daily Mail

0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Подозирам че е било по изрична заповед на бащицата Си Дзипин ;))). Теоретично това може да се случи на всяка Ел. смарт кола (има документирани случаи и с Тесла отново в Китай), но и китайското качество е всеизвестно.
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 5. Предполагам че ти шофираш автомобил от 80-те години на миналия век или по възрастен, защото за тебе очевидно автомобилите от 90-те години на миналия век вече са прекалено високотехнологични. Не че всичко което си описал не е вярно, но това е автомобил бе човек! Не може да е първата и последната ти любов и да се закълнеш, че ще се разделите когато смъртта ви раздели или дори че ще си купиш чисто нов автомобил който ще завещаеш за внуците! Не това е целта на автомобилните производители.
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Itso ( преди 7 месеца )
    Това е поредното доказателство че независимо дали се произвежда в Швеция или Англия щом е китайско не става за НИЩО.
  • #5
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Кола без съединител и истинска ръчна спирачка със жило за нищо не става! Също и като видиш кола със фарове от поликарбонат дето прегаря от слънцето. Отвориш капака не можеш да намериш къде е двигателя. То едни пластмаси, едни кори, кабели, маркучи, модули...ама направо се oсрaхa вече. Не могат един автомобил като хората да направят. Електричките пък изобщо няма смисъл да се коментират. Това по дефинция не са коли.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Преди 2-3 години гледах един френски филм за отвлечени от китайския си автомобил
  • #3
    14 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Фейк пропагандата против китайските електромобили с всеки изминал ден ще се увеличава. И тук всички правят контролирано спиране в полицейски автомобил.
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Китайците пак са спестили нещо. Дори при Тесла, които са пословични с тяхното пестене и махане на абсолютно всички бутони и всичко излишно и бутоните са заместени със софтуерни на екрана, спирачките все още са хардуерни и никакъв софтуер не може да попречи на шофьора да ги натисне. В най-лошия случай софтуера може да натисне спирачките и да предизвика катастрофа, като шофьора няма никакъв контрол и не може да попречи на софтуера за натисне спирачките, точно както софтуера не може да попречи на
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Логично. Когато няма механична връзка с ***, волан, ръчна и т.н. рано или късно се случва.