IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С какво технологичните гиганти ще предизвикат автомобилните концерни?

Бъдещият пазар на този тип превозни средства може да достигне стойност над 650 млрд. долара до 2030 г.

Световете на смартфоните и автомобилите се сблъскват, като нарастващата взаимна интеграция между софтуер, функции и свързаност проличава ясно при подготвяните „умни“ превозни средства, които се очаква да се появят на пазара през следващите години..


Модели на технологични компании - Sony


Най-сложните операционни системи, които използваме на нашите смартфони и таблети, вече са интегрирани в серийните автомобили и бързото развитие на електрическите коли ни доближава все повече до софтуерно дефинираните превозни средства (SDV).

Нов доклад на Boston Consulting Group очертава значимостта на феномена, който може да се развие като стойност до над 650 млрд. долара в рамките на автомобилната индустрия до 2030 г. (т.е. от 15% до 20% от общата стойност на сектора).

Това означава епохална промяна в автомобила, който вече не е просто превозно средство, а се превръща в динамична и адаптивна платформа, която се актуализира онлайн, управлява се главно от софтуер и може да добавя нови функции и характеристики според нуждите на клиента.

Промяна в парадигмата, която тласка много производители на смартфони, високотехнологични компании, доставчици на онлайн услуги и производители на микрочипове и компютри да стартират проекти за интелигентни автомобили, особено такива, задвижвани изцяло чрез електричество и plug-in хибридни системи.

Тук може да проследите кои гиганти в областта на електрониката и информационните технологии планират да правят автомобили или вече са навлезли в този сектор.


Какви автомобили подготвят технологичните компании (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusteчо, ми и ти днес цитира остаряла информация за синтетичните горива, че литъра бил със себестойност 50 евро, нищо, че в началото на годината фирма от Великобритания постигна такава на 3,50 Паунда .... *** си подбираш така нещата, че да ти излизат теорийките ... поне в твоите представи!И ти си дърта консерва в много отношение, но само заради това че мечтаеш за кола с батерия се мислиш за много напредничав!
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Автомобилите са светлинни години назад от бързо развитие и внедряване на продукт, поради тази причина ще фалират масово и тяхното място ще се заеме от технологични компании на които не им трябват 7 години да направят още от същото!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    чакам коментар каква е причината довела до този протест многократен проблем поради активиране на стартстоп системата автомобила става неуправляем не ми се мисли какво се случва ако някоя нула реши да стане единица
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Каквото и с бензиновия!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    а като ти увисне автомобила какво правим
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Сега говориш така, точно както преди 10-20 години си казвал, че телефонът с шайба е най-добрият телефон и никога няма да си купиш скъп мобифон, който трябва да зареждаш всяка седмица защото му пада батерията. После си разправял как никога няма да си купиш смартфон защото няма копчета. Как лентата никога няма да бъде заменена от цифров фотоапарат, камо ли камера на телефон. Че по-добро от хартиената карта няма. След 20 години внуците ще ти се смеят на днешните изказвания и няма да ги разберат!
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Смартфон на колела?! НЕ мерси.