IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С какво технологичните гиганти ще предизвикат автомобилните концерни?

Бъдещият пазар на този тип превозни средства може да достигне стойност над 650 млрд. долара до 2030 г.

Световете на смартфоните и автомобилите се сблъскват, като нарастващата взаимна интеграция между софтуер, функции и свързаност проличава ясно при подготвяните „умни“ превозни средства, които се очаква да се появят на пазара през следващите години..


Модели на технологични компании - Sony


Най-сложните операционни системи, които използваме на нашите смартфони и таблети, вече са интегрирани в серийните автомобили и бързото развитие на електрическите коли ни доближава все повече до софтуерно дефинираните превозни средства (SDV).

Нов доклад на Boston Consulting Group очертава значимостта на феномена, който може да се развие като стойност до над 650 млрд. долара в рамките на автомобилната индустрия до 2030 г. (т.е. от 15% до 20% от общата стойност на сектора).

Това означава епохална промяна в автомобила, който вече не е просто превозно средство, а се превръща в динамична и адаптивна платформа, която се актуализира онлайн, управлява се главно от софтуер и може да добавя нови функции и характеристики според нуждите на клиента.

Промяна в парадигмата, която тласка много производители на смартфони, високотехнологични компании, доставчици на онлайн услуги и производители на микрочипове и компютри да стартират проекти за интелигентни автомобили, особено такива, задвижвани изцяло чрез електричество и plug-in хибридни системи.

Тук може да проследите кои гиганти в областта на електрониката и информационните технологии планират да правят автомобили или вече са навлезли в този сектор.


Какви автомобили подготвят технологичните компании (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Електронните горива в момента се произвеждат в толкова малък мащаб, че един галон струва около $189 (паунда44 / 50 на литър) само за производство, без значение за продажба, според Потсдамския институт за изследване на въздействието върху климата. Това го прави около 100 пъти по-скъп от бензина и дори ако цената падне под 1 долар на литър за производство, след като започне мащабно производство, все още е вероятно да струва значително повече от конвенционалния бензин на помпата.
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Google връща само един отговор колко струва е фюел днес. Попитах го по друг начин за да ми върне отговорът в паунди и ето първия линк "QOTD: How Much Would You Pay For A Gallon Of E-Fuel?" А ето и цитата от статията :Електронните горива в момента се произвеждат в толкова малък мащаб, че един галон струва около $189 (
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо - "use google, before asking stupid questions". Останете на линия, вашето мнение е важно за нас!
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Бля бля бля обида бля бля още една обида бля бля пак обида и нищо насреща къде ти е източника на информация или си измисли цената сам?
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо, ох, извинявай, пак ползвах дълги изречения, да не съм те затруднил много! Но останете на линия, вашето мнение е важно за нас!
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо - "use google, before asking stupid questions", тениските с този надпис са създадени заради хора като теб!А,между производство и себестойност,също има разлика!Ама - use google .. аз ти отговарам за прогрес,който ти за едни неща натякваш,за други отричаш!Прогреса за теб съществува само за това което ти е изгодно, ти ми говориш за нощна тарифа .... какво точно да ти там, какво да ти отговоря?!Фирма която прави синтетично гориво само на нощна тарифа ли?!Ами не съм чувал!
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ами давай източника какво чакаш? Или трябва да ти се обяснява какво съм те питал?
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо, ама хайде научи се да четеш бе момче! Написал съм "постигната такава на 3,50 Паунда" като "такава" съм използвал за замяна на "себестойност" от началото на сложното изречение! Някъде да съм споменал продажна цена?! Хайде моля те! Четене, асимилиране, чак тогава писане! Ще ти се смеят внуците!!! Моля всички, когато пишат на MythBusterчо, само в изречения до 3 думи! Че по-дълги и сложни не ги разбира! Нека сме толерантни към хората със специални потребности!
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Аз мога да дам източник на моята информация за едно с датата от март месец тази година. Твоята информация колко да е по-нова за да падне толкова цената? И не ми цитирай на каква цена го продават защото може и да го раздават. Дай ми източник на информация колко струва производството тоест себестойността. Защото и нощната тарифа от години е три стотинки за киловатчас въпреки че себестойността за производство от въглишни централи е около 20 стотинки. Сещаш ли се кой плаща разликата за евтината нощн
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо, а примера за телефоните, най-вероятно са си твоите лични разсъждения назад във времето!Щото ако всички мислиха така, днес още щяхме да с телефони с шайби, нали?!? Поне аз нямам спомен мобифоните и смартфоните да са налагани чрез субсидии, забрани за ползване на телефони с шайба, и да не пускат в центъра на града ако не си със смартфон!?!? Да ти напомня за статистиката за Ферари и тестовете им китайския ринг само, че нещо избега от оная тема до колкото видях последно!