IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С какво технологичните гиганти ще предизвикат автомобилните концерни?

Бъдещият пазар на този тип превозни средства може да достигне стойност над 650 млрд. долара до 2030 г.

Световете на смартфоните и автомобилите се сблъскват, като нарастващата взаимна интеграция между софтуер, функции и свързаност проличава ясно при подготвяните „умни“ превозни средства, които се очаква да се появят на пазара през следващите години..


Модели на технологични компании - Sony


Най-сложните операционни системи, които използваме на нашите смартфони и таблети, вече са интегрирани в серийните автомобили и бързото развитие на електрическите коли ни доближава все повече до софтуерно дефинираните превозни средства (SDV).

Нов доклад на Boston Consulting Group очертава значимостта на феномена, който може да се развие като стойност до над 650 млрд. долара в рамките на автомобилната индустрия до 2030 г. (т.е. от 15% до 20% от общата стойност на сектора).

Това означава епохална промяна в автомобила, който вече не е просто превозно средство, а се превръща в динамична и адаптивна платформа, която се актуализира онлайн, управлява се главно от софтуер и може да добавя нови функции и характеристики според нуждите на клиента.

Промяна в парадигмата, която тласка много производители на смартфони, високотехнологични компании, доставчици на онлайн услуги и производители на микрочипове и компютри да стартират проекти за интелигентни автомобили, особено такива, задвижвани изцяло чрез електричество и plug-in хибридни системи.

Тук може да проследите кои гиганти в областта на електрониката и информационните технологии планират да правят автомобили или вече са навлезли в този сектор.


Какви автомобили подготвят технологичните компании (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
 • #27
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Веселин Бенев ( преди 2 месеца )
  Като гледам модела на ябълката и се сещам за един коментар относно иновациите в тяхната корпорация. Та коментара по въпроса беше, че те, от Apple са съвременните комунисти.Произведението им много прилича на съветските коли от 80те години на миналия век.
 • #26
  5 rate up comment 1 rate down comment
  MythBuster ( преди 2 месеца )
  Вярно е. Нали за това постоянно ви натяквам истината. За да плевим лъжите навреме за да не растат, че много хора като гледам им ВЯРВАТ. А нали знаеш, че ВЯРАТА не се интересува от факти и цифри, нито от източници на информация. Казваш на някой лъжата за 3,5 паунда и той ВЯРВА . Даже не е нужно да я повтаря 100 пъти за ВЯРВАЩИТЕ.
 • #25
  2 rate up comment 4 rate down comment
  анонимен ( преди 2 месеца )
  До 21.Митичен,една лъжа повторена сто пъти,няма да стане истина.
 • #24
  5 rate up comment 1 rate down comment
  MythBuster ( преди 2 месеца )
  За ЛЪЖЕЦА РУК няма ли да кажеш нещо! Или за колеги или добро или нищо?
 • #23
  2 rate up comment 4 rate down comment
  Гост ( преди 2 месеца )
  Приберете го тоя бустер.Бута масло яко.
 • #22
  3 rate up comment 2 rate down comment
  MythBuster ( преди 2 месеца )
  Твоя google какво те лъже? Цитирай да видим? Очевидно единият от нас не може да ползва google, но това не съм аз. Както винаги крадеца вика дръжте крадеца в случая лъжеца вика дръжте лъжеца!
 • #21
  4 rate up comment 1 rate down comment
  MythBuster ( преди 2 месеца )
  50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЕВРО ЗА ЛИТЪР ДНЕС
 • #20
  4 rate up comment 1 rate down comment
  MythBuster ( преди 2 месеца )
  Колкото пък ти го питам този google все едно и също казва" First e-fuel made from green hydrogen and CO2 is 100 times more expensive than petrol, but costs should plummet'Industrial-scale production and cheaper direct air capture could reduce costs from 50 PER LITRE TODAY to 1, says German climate institute"50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ЛИТЪР ДНЕС 50 ЗА ...
 • #19
  1 rate up comment 3 rate down comment
  РУК ( преди 2 месеца )
  MythBusterчо - ами Learn how to use Google, before to use Google! И .... не се старай да слагаш палчета надолу, за всички е ясно, че си ти ... и сам си слагаш палчета нагоре на себе си .... смешничко е! Но останете на линия, вашето мнение е важно за нас!
 • #18
  3 rate up comment 1 rate down comment
  MythBuster ( преди 2 месеца )
  50 евро на литър. Дай сега цитат от твоята статия и заглавието на английски да те видим като питаш google дали разбираш какво ти отговаря или ти трябва чужда помощ за да разбереш написаното? Залагам на второто! Най-вероятно говориш за предполагаема цена в близкото бъдеще, но пак си прочел само заглавието!