IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новата Skoda Kodiaq

Чешкият производител показа официални скици на модела

За Skoda новият Kodiaq е стратегически много важен продукт. Сегашното поколение на модела се представи отлично на пазара, като от излизането му през 2017 г. досега са продадени 841 900 бройки. И неговият наследник ще трябва да се справи още по-добре.


Skoda Kodiaq


След като чешкият производител показа интериора на модела, сега дойде моментът за първите официални изображения на екстериора. Те показват, че не трябва да очакваме сериозни промени във външния вид на автомобила, който запазва двойните фарове, типични за останалите SUV на Skoda. Общото впечатление е, че това е по-скоро фейслифт, отколкото ново поколение, защото стилът е добре познат, а когато нещо работи добре, както и в случая с Kodiaq, то не бива да се променя.

В същото време „братът“ VW Tiguan претърпя по-съществени промени във външния вид, но той ще се предлага само с 5 места, за да направи място на Tayron, който ще бъде достъпен и с 3 седалки. На свой ред Skoda ще предложи Kodiaq както с 5, така и със 7 седалки.


Skoda Kodiaq


Компанията от Млада Болеслав вече обяви, че е новото поколение на модела ще бъде с 61 мм по-дълго, докато междуосието от 2791 мм ще си остане същото. При варианта с 5 места обемът на багажника ще бъде увеличен със 75 мм, достигайки 910 литра при сгъната задна седалка. За версията със 7 места максималният обем ще бъде 845 литра.

В допълнение, пространството за главите на пътниците отзад ще бъде малко повече, отколкото в миналото. Официалните скици показват два различни дизайна на задните светлини, но не е ясно кой ще бъде избран за серийния вариант. С-образната шарка се забелязва и на двата, като е най-забележима на жълтата кола, докато сребристата има светла лента, която се простира по ширината на вратата на багажника.


Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Автомобилните производители рядко предлагат кола с два комплекта задни светлини, тъй като това увеличава производствените разходи, така че ще трябва да изчакаме, за да видим кой от двата варианта ще бъде инсталиран на производствения модел.

Вече е известно, че промените в интериора ще бъдат значителни спрямо първото поколение на модела. Новият Kodiaq получава 10,25-инчов цифров инструментален клъстер, 13-инчов инфотейнмънт и три така наречени Smart Dials с диагонал 1,25 инча. Тези малки екрани ще могат да се конфигурират за достъп до по-широк набор от функции, без да претрупват централната конзола с много бутони.


0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 4 rate down comment
    #27 ( преди 6 месеца )
    Харчат си парите за евтини коли и остават комплексари и средняци завинаги.Шкода е лоша кола. Скучна. Грозна. Създава бедняци по дух. Който кара шкода ще го напусне жена му. Всички му се смеят. Това е човек с ниски цели. Примирен. Никой със свободен дух няма да кара Шкода. Кола за работници
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    #26 мноо си т*п Сашеее... който може да си позволи нов супърб със сигурност може да кара и премиуми, ако не нови на по 2-3 години. Просто хората използват мозъка си когато го имат.
  • #26
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Към феновете на Дачи ( преди 6 месеца )
    Оставете фенове завинаги защото не можете да си купите друга кола. Ха ха ха6 годишен супер хубав и запазен стар служебен Супърб е вашата мечта. И ако го поддържате и пред блока си го пастирате и ремонтирате ще изкара като москвича на баща ви поне 20 + години. Качих се в Шкода и добре че не бях ял преди това.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    грозно....
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    #22 ( преди 6 месеца )
    Системно употребяващите рено/дачия страдат от тежки ментални проблеми, какво се чудиш?
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Относно #21 ( преди 6 месеца )
    И под фацата пълен ***!
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    много хейт против шкодите от хора които не са се качвали вероятно на нова шкода, камо ли да са карали или притежавали... Неудачници, глупости... Супърба е супер автомобил - и не карам шкода по принцип, карал съм на тест драйв само. Малоумно е да се говорят тези глупости и показват ментална нестабилност и огромни комплекси които трябва да се лекуват.
  • #21
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Относно рено ( преди 6 месеца )
    Не съм фен на Рено, но определено е кола с характер и излъчване. Сравнението с Шкода е неуместно. Шкода от 10 метра е неразличима като марка и модел. Реното има фаца.
  • #20
    1 rate up comment 6 rate down comment
    #4 отново ( преди 6 месеца )
    Карам нова кола. Не е немски дранголник. Никога няма да карам Шкода, защото е доказано научно че е за неудачници. Да караш Шкода модел Супърб и да си мислиш, че името на модела има общо с качествата му е доказателство колко си заблуден. Тази кола е най-скучния компромис и сбириток на части от склада на VW. Да си купиш нова такава е пълно падение и показва че си се задоволил с малко. Ти си избрал да си панелен тип с *** кола. Радва те икономията във всичко. не искам да знам и какво ядеш. Ужас
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Рено фен ( преди 6 месеца )
    Рено продава 2млн коли с Дячия 3млн Колко продава шкода доста под тия цифри май