IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа интериора на новите Superb и Kodiaq

Салонът на двата модела е почти еднакъв, като комбинира модерно и традиционно

Чешкият производител Skoda показа официални снимки на интериора на новите поколения на Superb и Kodiaq, които трябва да дебютират тази есен. Салонът и на двата модела е напълно нов, който представлява комбинация от модерно и традиционно.


Skoda


Въпреки че и двата модела са получили масивен дисплей, подобно на много други автомобили модели на чешката марка, в интериора все още имате няколко конвенционални бутона, заобиколени от три въртящи се циферблата с вградени 32 милиметрови екрани. Те са известни като Smart Dials и осигуряват достъп до различни настройки. Функционалността на екраните зависи от нивото на оборудване.

Двете външни въртящи се копчета контролират вътрешната температура, както и отоплението/вентилацията на седалките на водача и пътника до него. Този в центъра има множество функции, включително промяната на силата на звука, скоростта на вентилатора, посоката на въздуха, активиране на функцията „интелигентен климатик“, мащабиране на картата и промяна на режими на шофиране. Натискането на централния диск позволява на потребителя да превключва между функциите и това може да се конфигурира чрез менюто на системата за информация и развлечения.


Skoda


Новите Superb и Kodiaq ще получат 13-инчов сензорен екран, както и 10-инчов цифров инструментален панел, допълнен от head-up дисплей. Една от най-важните промени е позицията на селектора на скоростите, тъй като той е преместен на кормилната колона. Това позволява на Skoda да освободи пространството между предните седалки и да подобри пространството за съхранение.

Ако някой не може да разберете кое е кое, Superb има вертикални перки на таблото и „скрити“ вентилационни отвори, докато Kodiaq е с повече кожа от страната на пътника на таблото заедно с вертикални вентилационни отвори. LED лентата за околна светлина минава под централните вентилационни отвори на лифтбека/комбито и над тях при SUV-модела. И двата имат USB-C порт в огледалото за обратно виждане, както и 15W безжично зареждане на смартфон, като Kodiaq предлага активно охлаждане за две устройства.


Още снимки на интериора на двата нови модела - вижте в галерията:


0 от 500