IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бюджетните модели Skoda ще получат матрични фарове

При обновените Scala и Kamiq тази оптика ще бъде опция

Тази година е белязана с све много важни премиери за Skoda. Следващите поколения на Superb и на кросоувъра Kodiaq трябва да излязат на пазара тази есен. През август обаче чешкият автомобилен производител ще покаже два актуализирани модела от бюджетния клас.


Skoda


Премиерата на обновените хечбек Scala и малък кросоувър Kamiq е насрочена за 1 август. И двата автомобила са построени на базовата платформа MQB A0, но по-интересно е, че те ще получат модерна и скъпа технология - матрични фарове, които ще се предлагат срещу допълнително заплащане. Досега усъвършенстваната оптика беше достъпна само за купувачите на Karoq, Octavia, Kodiaq, Enyaq и Superb.

Хечбекът Scala Skoda ще получи фарове, разширени до радиаторната решетка с двустепенни ивици дневни светлини в ъглите. В случая с Kamiq, дизайнерите на Skoda са намалили отделната лента от светодиоди, разположена над новите по-големи основни фарове. И двата автомобила ще получат и ревизирани задни светлини.


Skoda


Не се очакват радикални промени в кабината. Това би било скъпо и компанията-майка Volkswagen Group предпочита да инвестира в електрически превозни средства. В двигателната гама основната интрига остава около дизеловите агрегати. Все още не е ясно дали чешкият автомобилен производител ще реши да запази дизеловите версии в светлината на затягането на екологичните стандарти в Европа.

До 2030 г. Skoda планира да увеличи дела на електрическите автомобили в европейските си продажби до поне 70%. А това означава, че Scala и Kamiq няма да имат ново поколение с двигатели с вътрешно горене, като шансовете да получат изцяло електрически версии са минимални.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Жжжжэф ( преди 8 месеца )
    До 6. Ако беше така, нямаше да пишеш глупости в *** сайтове.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Не научихте българския език там,в редакцията! "Бюджетен" има връзка само с "бюджета". Сигурно с клишето "бюджетен"(много модно,няма що!) сте искали да кажете "нискобюджетен" т.е. "изгоден", "евтин". Ха сега кажете на "високобюджетните" коли какви фарове ще слагат!
  • #6
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 4 - "Колега"? Не ме смъквай на собственото си ниво!!! Колега ше викаш на останлите нископлатени бачкатори. Животът ми е изпъшнен с пари, секс и блага. Прости ми е забавни, като видя хоратя, които си мислят, *** "живеят добре", а реално не изкарват и 50-60000 лева на година. Нешо, като да гледаш дебело аутистче, да се мята като кит на цимента. Напушаа те на смях.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бг смешки ( преди 8 месеца )
    шКОДА , дръпнаха сериозно последните години !
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 3-ти ( преди 8 месеца )
    Колега съжалявам че животецът ти толкова тъжен
  • #3
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Няма търпение да видя хората, които получват "малко над средна зпалата", с каква кекава надеждица, смешна гордост и някаква жалко и плосо удовлетворение се радват, че са си взели кола,която "прилича и на хубавите". Видиш ли - И той се вписавал. Не бил той, просто бачкатор. Успял човек ... АХ АХА ХА АХА АХ! Колко са гнусни такива. Жена му изневерява, синът му е на трета свръхдоза за година, а дъщеря му е от тея, дето на 22 ще имат 3 деца и на 25 ще ги намерят в някоя канавка, ама нашия ГОРД! АХАХ
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Супер още една безсмислена скъпострувъща екстра
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Супер - сега всеки селян е слага по 20 ксенонови крушки и ще вика "ГАТ *** ПУСНИИИИЖ, ЗАСЛИПЯЯЯ ДРУГИЯ И СА КИКЕРЧИ" .... Мамка ви жалка!