IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda и Dongfeng създават съвместна марка електромобили

Двете компании представиха прототип на първия сериен модел - Lingxi L

Китайското звено на японската автомобилна компания Honda активно насърчава електрификацията в сектора. В тази връзка концернът си постави за цел след 2027 г. всички модели, които ще произвежда в Китай, да бъдат или хибриди, или изцяло електрически автомобили. Сега Honda планира да премине към производство само на електромобили през 2035 г. като в тази връзка компанията представи миналата пролет прототипи на своите бъдещи SUV модели e:NS2 и e:NP2, които ще се присъединят към излезлите вече на пазара e:NS1 и e:NP1.


Lingxi


Honda развива няколко съвместни предприятия с китайски автомобилни производители, като едно от тях е с Dongfeng. В допълнение към съществуващите проекти (по-специално, производството на e:NS1, което се извършва в съоръженията на съвместното предприятие) двете компании ще обособят нова подмарка, под която ще разработват и произвеждат само електрически превозни средства.

Представянето на новия бранд, който е наречен Lingxi, се състоя на специална церемония в Ухан. Според заместник-генералния директор на Dongfeng Honda Пан  Дзинсин, марката ще се стреми да откликва на желанията на потребителите.

Dongfeng Honda обяви, че при разработването на логото дизайнерите са били вдъхновени от образа на „летяща птица“. Било е решено да се използва така нареченият qing (нюанс на синьо-зелено) като корпоративен цвят на Lingxi, който, както се отбелязва от съвместното предприятие, едновременно корелира с богатото традиционно китайско културно наследство и съвременната модна естетика.

По време на представянето на подмарката беше показан и предвестник на бъдещия ѝ първи модел: концепция, наречена Lingxi L. Dongfeng Honda вече потвърди, че този автомобил ще бъде в основата на първия сериен модел на новата марка.


Lingxi 


Според Пан дебютът на комерсиалния Lingxi L е насрочен за 2024 г., като по-конкретна дата ще бъде обявена с напредването на работата по модела. Концепцията има нисък черен покрив, L-образни светлини, свързани помежду си със светеща лента, линия, която пресича предния капак в центъра и се „влива“ в логото, и необичайни триъгълни главни фарове.

Страните на Lingxi L са украсени с изразителни щампи, светещи извити ивици и големи джанти, като автомобилът разполага с камери за обратно виждане, които заменят традиционните външни огледала. Задните светлини са свързани помежду си чрез светеща линия по цялата ширина на багажника.

Все още няма информация за технологичните характеристики на прототипа. Известно е само, че при разработването на модели на новата подмарка съвместното предприятие ще разчита „на 20-годишния опит в създаването на технологии на Dongfeng Honda“. 

 

 

0 от 500