IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайният музей на Honda в САЩ отвори врати

Компанията най-после представи колекцията си, която събира в продължение на повече от 20 години

Неофициалният музей на американското звено на Honda вероятно е най-зле пазената тайна в историята на автомобилите в Калифорния. През последните двадесет години специален екип, ситуиран в американския щат, търси и събира модели за колекцията на марките Honda и Acura, включително леки коли, мотоциклети, извънбордови двигатели и генератори, всички съхранявани доскоро в склад близо до централната на компанията в град Торънс.


След продължило десетилетия събиране на модели Honda най-после откри своя музей в Калифорния.


С изключение на редките медийни събития в миналото, единственият начин човек да види колекцията на Honda е чрез вътрешен човек. Тази седмица обаче компанията официално откри своя музей American Honda Collection Hall, който сега се намира при главния вход на централата на концерна.

Колекцията се състои от няколко коли с почти нулев пробег, предвидени за съхранение още при производството, както и модели, закупени в района на Лос Анджелис (често от служители на Honda) и реставрирани от специалния екип на компанията. 


Изложбена зала на Honda в Калифорния


Повечето коли с марка Honda са в добро състояние, като впечатление правят Civic CVCC (1975), Accord (1978), CRX Si (1985), Prelude SH (1999), Civic Si (2001) и CR-V (1997).

Сред моделите на Acura изпъкват Acura MDX (2003), Integra (1986) и Integra TypeS (2001).


Изложбена зала на Honda в Калифорния


Тъй като Honda разполага с много повече модели от тези, които могат реално да се поберат в изложбената зала, вероятно компанията ще сменя експонатите периодично.

Наред с автомобилите, колекцията включва и няколко мотоциклета на Honda, ATV и спортни превозни средства, генератори, извънбордови двигатели, дори косачка Honda. Освен това компанията е намерила място и за отделна секция, в която е поместила всички трофей и отличия, получени през годините.


Изложбена зала на Honda в Калифорния


Изложбената зала е отворена за разглеждане в делничните дни, когато работи самата централа, като за посетителите не е предвидена такса вход.

 

0 от 500