IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа малък кросоувър с брутален дизайн и VTEC мотор

Моделът Еlevate дебютира в Индия, но ще се продава по цял свят

Honda е сред марките, която обръща специално внимание на различните пазари, като предлага отделни модели за по-важните от тях. Японците имат в гамата си кросоувърите HR-V, ZR-V и по-малко известния BR-V, но сега пускат различен автомобил в най-малкия сегмент.


Honda Elevate


Кажете „Здравей“ на Elevate, който официално е предназначен за пазара в Индия, но всъщност ще бъде глобален модел. Засега той ще се предлага само с бензинов двигател, но компанията-производител обещава до 3 години да пусне и изцяло електрическа версия.

Според категоризацията на превозните средства в Индия, която се прави в зависимост от техните габарити, това е кросоувър от среден размер. Той обаче е дълъг само 4312 мм, така че в Европа ще бъде позициониран някъде между субкомпактен и компактен модел. Новият продукт в нарастващото портфолио на Honda е широк 1790 мм, висок е 1650 мм, като междуосието му е 2650 мм.


Honda Elevate


Това оззначава, че Elevate е по-близък по размер до европейския HR-V, отколкото до по-големия американски модел, който също се продава в Европа, но като ZR-V. От Honda определят дизайна като „смел и мъжестван“ и подчертават водещия в сегмента товарен капацитет от 458 литра.

Задвижването на кросоувъра е поверено на атмосферен 1,5-литров i-VTEC двигател със 119 к.с. и 145 Нм въртящ момент. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна механична скоростна кутия или безстепенна трансмисия (CVT), доставяща мощност към предните колела. Пътният просвет е доста сериозен - 220 мм.


Honda Elevate


Въпреки че е бюджетен модел, Elevate може да се предлага с впечатляващо оборудване. Екстрите варират от електрически люк и безжично зарядно устройство за смартфон до 10,25-инчов сензорен екран и автоматичен климатик за пътниците отзад. Има също 12V електрически контакти, адаптивен круиз-контрол и широк набор от системи за безопасност, включени в пакета Honda Sensing.

Honda ще започне да приема поръчки за Elevate през юли, когато ще бъдат обявени цените на новия модел. 


Още снимки на новия модел на Honda - вижте в галерията:


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ситизен ( преди 8 месеца )
    Чисто Волво ХС 40 като дизайн отстрани, едно към едно!
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Дедо ( преди 10 месеца )
    колата е като жената, всеки момент може да те остави, но поне да е красива и да вози меко, а стопаджии и монтьори дал господ
  • #8
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Супер си е колата.Освен дизайна трябва да се глада и надеждност на един автомобил , а при Хонда са го доказали във времето.Карам CR-V вече 8 години ,много здрава машина.
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Минди ( преди 10 месеца )
    Както винаги Хонда си е Топ.Груба,излъчваща сигурност,кола която се се произвежда без компромис на качеството и надежност.Не мога точно да разбера за непоносимоста ви към дървения ви детайл ,но предпочитаната към различни раси и националности е различна така ,че си мисля ,че това е индийската версия .За Европа ще бъде с имитираща кожа пластмаса което е супер ЕКО
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    На мен пък ми харесва. Традиционен кубичен дизайн. Правите линии създават усещане за обем и солидност. Който иска космически дизайн - Тойота направо са в 22ри век. Мен техните изчанчености ме дразнят и особено интериора. Няколко часа в такава атмосфера не бих се чуствал добре. Не че харесвам дървен дизайн, но не приемам и тоталния и самоцелен "експресионизъм" за удачен за ежедневието.
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Belfaster ( преди 10 месеца )
    Плюете японските коли ,а ние нещо съществено и значимо да сме създали през последните почти 34 години след Преврата?!Карам такси Тойота Приус+ с АГУ, впечатлен съм, вози меко, комфортен и изключително тих автомобил.6,1-6,2 л.газ/100 км с включен през повечето време климатик, при актуални цени на газ във Варна плащам около 5,50 лв./ 100 км.И е много добър приятел на природата.
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тези взеха бизнес модела на Рено, прави Аркана в Русия продавай я тройно в ЕС, в случая ще я правят в Индия.
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Катъра ( преди 10 месеца )
    Брутално... дърво в дизайна. Къде бяха японците, къде са сега...
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Брутален..... ахахах
  • #1
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Сепуку ( преди 10 месеца )
    Фен съм на японските автомобили, но какво е това дърво в интериора в модел 2023 г. ?!?Въздуховодите и те са като от карина 92 г....стига вече!