IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Crosstar става отделен модел

Сред фейслифта базовата цена на градския хибриден автомобил e 30 000 евро

Японската компания Honda реши да премахне Jazz от името на обновения градски кросоувър и вече ще се казва само Crosstar, съобщи Autopista. Така марката възнамерява да даде тласък на продажбите на модела заедно с подобрения в много от характеристиките му.

 

Honda Crosstar 2024

 

Въпреки смяната на името, малкият SUV Honda Crossstar е разпознаваем от пръв поглед. Актуализацията на европейските спецификации включва малки промени във външния дизайн, по-мощно хибридно задвижване e:HEV и добавяне на ново оборудване Advance Sport. Сред промените е задвижването, като максималната мощност достига 122 к.с., а бензиновият двигател е 1,5-литров.

Хибридът Crosstar ще има три режима на шофиране, които водачът ще може да адаптира към нуждите си според момента и предпочитанията си. С това японската марка се стреми да постигне по-високи нива на маневреност и да предложи по-динамично изживяване при шофиране.

 

Honda Crosstar 2024-1

 

Що се отнася до екстериора, японците целят да подобрят външния вид на Honda Crosstar, превръщайки го в приключенски и здрав автомобил. Решетката с форма на пчелна пита и броните са преработени, придружени от други детайли, боядисани в сребристо.

Джантите вече са в черно като огледалата, а автомобилът има по-агресивен и спортен вид от стария Jazz. Honda предлага Blue Mist Pearl като нов цвят за модела, а новата тапицерия е в по-тъмен цвят и водонепромокаема.

 

Honda Crosstar 2024-2

 

В името на по голямо вътрешно пространство производителят е поставил резервоара за гориво в централната част на шасито, под седалките, което не е много обичайно. Отзад са монтирани седалки Honda Magic, които придават гъвкавост на пространството.

Honda ще включи в този модел своята технология за активна безопасност SENSING, която ще осигури на автомобила предна камера с по-голям обхват на видимост и работа дори през нощта.

 

Honda Crosstar 2024-3

 

Обновлението включва и някои системи за подпомагане на водача, като например Traffic Jam Assist за активно поддържане на лентата, която вече може да следва пътя дори от 0 км/ч, когато се използва в комбинация с адаптивен круиз контрол.

Базовата цена на Honda Crosstar e:HEV от моделната 2024 г. 30 250 евро.

 

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Търговец ( преди 11 месеца )
    Киа Рио е с базова цена точно на половина! Не виждам кой нормален ще си купи тази Хонда
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Жалко, но факт ( преди 11 месеца )
    Базовата 30 000 евро?! Преди години казвахме на шега, че всяка лепенка на вратата са +10коня, ама производителите го вкараха в практиката - колкото повече черна пластмаса по каросерията, толкова по-проходима става градската малолитражка
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 11 месеца )
    Тази кола със тоя 20 годишен вътрешен и външен дизайн изглежда доста подходяща за българския пазар...