IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаците получиха забрана да пътуват с колите си в ЕС

Превозните средства може да бъдат конфискувани, потвърди Европейската комисия

Европейската комисия обяви правото на страните от ЕС да забраняват на руснаците да внасят лични автомобили. Така всяка държава-членка може самостоятелно да решават как да тълкуват санкциите срещу автомобили, регистрирани в Русия.


ЕС


„Санкциите се прилагат от страните-членки на ЕС. По този начин всеки отделен национален орган трябва решава по какъв начин да наложи санкциите“, се казва в официалното съобщение на ЕК.

От ведомството обявиха, че се въвежда забрана забрана за придобиване, внос или трансфер в Европейския съюз на стоки, произведени или внесени от Русия, ако са включени в санкционен списък номер XXI. Това означава, че се забранява влизането в страните от ЕС с автомобили, които са регистрирани в Русия, както и носенето на някои лични вещи.

Както е известно, в Германия зачестиха случаите на конфискация от митничари на автомобили с руски номера. Собствениците им са обвинени в нарушаване на закона на страната за „Външна търговия“ и разпоредбите на ЕС, забраняващи транспортирането на стоки, които биха могли да донесат „значителна полза за Русия и да повлияят на дестабилизацията на Украйна.

От германското министерство на финансите препоръчаха в случай на незаконно отнемане на автомобил да се търси справедливост по съдебен ред. В същото време от Москва обявиха, че няма да оставят действията на Берлин без отговор.

На свой ред Финландия също въвежда още по-строги ограничения за руски граждани. Така влизането на бизнесмени е разрешено, но транзитното преминаване към други страни е забранено. Собствениците на имоти трябва да докажат на граничната охрана, че тяхното присъствие е необходимо. До момента финландските власти вече са конфискували имущество на стойност около 189 милиона евро от руски граждани, които попадат в списъка на санкционираните лица.


0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    сТалин ( преди 7 месеца )
    До 10 -Явно много ти е харисвало да живееш при тоталитаризъм-комунизъм /няма място да опиша плюсовете на този строй!/
  • #10
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 6 от Русия както вървят нещата ще има излизане но с танкове и бтр-и както през ВСВ. Ще дойде и новия 9 Май,бъди спокоен,ако помниш от историята руснаците си направиха ексглокзия до Берлин и си боднаха знамето в сърцето на врага.Сега ексглокзията им може и да е с по-далечно направление,отвъд големия гьол и отатък канала Кале.
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 2 ,такава "демокрация" прилагаше и Хитлер през ВСВ. Историята се повтаря,така,че ще чакаме и новия 9 май.
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 1,те и нямат желание да пътуват в еврогейташкия отходник миризлим. Тези които щъкат са напуснали Русия в началото на СВО.С две думи водят се за предатели.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    кИМ уН ( преди 7 месеца )
    ДО # 3 Някой да те е спрял да отивваш при "демократите" и *** от БРИКС ??
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Аномирен ( преди 7 месеца )
    Колата, имота е поза на държавата и марш към раша. Така както е тръгнало скоро границите ще бъдат затворени и от раша няма да се излиза, само ще се влиза.
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    misho22 ( преди 7 месеца )
    в германия пак ще го лапат
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    да нормалните хора пътуват с автомобили а чебурашките с танкове Англичанин, французин и руснак си говорят Французина на работа ходя с Пежо На почивка ходя с Рено а в чужбина ходя със Ситроен Англичанина на работа ходя с Мини Купър, на почивка ходя с Ягуар а в чужбина - с Ролс Ройс Руснака на работа ходя с метрото на почивка ходя с влака зад граница като се наложи... с танк...
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    Трудно може да ме убедите, че това подобие на съюз не е откровено фашистка организация
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Демокрация в действие...