IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Завръщането на Lancia започва с достъпен модел

Италианците подготвят компактен електрически автомобил с пробег от 400 км

Първи изображения на новото поколение Lancia Ypsilon бяха публикувани в интернет. Компактният хечбек от сегмент Bще дебютира през първата половина на 2024 година и ще бъде първият в новото семейство модели на италианската марка. Това съобщава сайтът Motor.es .


Lancia Ypsilon


Новата Lancia Ypsilon ще бъде стилизирана в стила на концептуалния автомобил Lancia Pu+Ra HPE. Предната част получава  диодно осветление, като новият електромобил ще бъде свързан с Peugeot 208 и Opel Corsa от следващото поколение, тъй като и трите модела ще бъдат изградени на една и съща платформа STLA Small на концерна Stellantis. Хечбекът ще порасне до около 4 метра дължина.

Новата Lancia Ypsilon ще бъде първият сериен електрически автомобил на италианската марка. Електрическият силов тракт ще бъде заимстван от нейните "братя и сестри": Колата ще получи мотор с мощност 156 конски сили и батерия с капацитет 54 kWh, а пробегът ѝ ще бъде около 400 км.

Очакват се и хибридите Lancia Ypsilon със 100 и 136 к.с. с 1.2-литров турбо двигател и "мека" 48-волтова инсталация. Трябва да се появи и спортна версия, която ще е обозначена с индекса NRE.

От 2026 г. обаче производството на хибриди ще бъде спряно и всички автомобили Lancia ще станат електрически. "Повторното стартиране" на Lancia ще започне с Ypsilon. Този модел ще бъде последван от новите Lancia Delta и Gamma.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Аз ли не разбирам или Ланча се цели в мини хечбек класа?! Когато решиха преди малко повече от 25 години Хюндай и Киа да се намесят в глобалния пазар на колите не се ли спряха на СУВ?! Поглеждайки пазара сега смятам че да направиш възраждане на Ланча не трябва да произвеждаш мини коли!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Оэээ ( преди 7 месеца )
    Ти американци я съсипаха тая марка. Много грозно нещо.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тесла ли, преди малко един от Канада си призна за 230 км реален рейндж зимата, та да елате пак ама поне след 10-15 години да продавате електрички ако до тогава китайците не са ви унищожили.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 7 месеца )
    Това много хубаво, ама днес имаше статия за новата ел. корса 45к, а тази колко ще е 43900, няма шанс да се продава добре освен в Италия... както е и до сега. Когато дадете алтернатива на Дачия Спринг 40к лв. и Тесла 3/У 85к лв. ми се обадете.